Programul activităţilor CareiFest 2018 din Carei şi a Junior Day adică ziua dedicată copiilor

• publicat la: 9 iulie 2018
Programul activităţilor CareiFest 2018 din Carei şi a Junior Day adică ziua dedicată copiilor

 

 Centrul Cultural al Municipiului Carei, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, Direcția de Cultură și Sport Carei, organizează în perioada 3 – 12 august 2018, în Parcul Castelului Károlyi, cea de-a doua ediție a Festivalului CAREI FEST, în cadrul căruia se vor desfășura trei evenimente majore:

–      „Ziua Junior”, evenimente culturale, artistice și educative dedicate copiilor, 3 august 2018, ediția I

–       Festivalul de folclor al Naționalităților, între  4-6 august 2018, ediția  a II-a

–      Festivalul AugustFest, între 7-12 august, ediția a XI-a

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local al Municipiului Carei.

JUNIOR DAY – 3 august 2018, vineri

Parcul Castelului Károlyi

 Vineri, 3 august 2018, începând cu ora 16.00, în Parcul Dendrologic din Carei debutează cea de-a doua ediție a festivalului CAREIFEST, cu evenimentul „Ziua Junior”, o zi de evenimente culturale, artistice și educative,dedicată tuturor copiilor.

Între orele 16.00 – 21.00 – jocuri interactive, tobogan mare, bouncer gonflabil, modelaj de plastilină, puzzle, modelaj de baloane, ateliere de brățări, desene și amprente, jocuri de construcție, pictură pe față, baloane uriașe de săpun, personaje Mickey și Minnie Mouse, origami, lectură de povești

ora 18.30  –  Spectacol de teatru de păpuși în limba română „Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă  (Baia Mare)

 ora 19.30 – Spectacol de teatru de păpuși în limba maghiară „Borsópróba”, adaptare după povestea „Domnița și bobul de mazăre” de Hans Christian Andersen prezentat de Váróterem Projekt (Cluj-Napoca).

 

În data de 4 august, în cadrul CareiFest,  în Castelul Károlyi, va avea loc vernisajul expoziției asociației Provinciart.

Festivalul de folclor al Naționalităților, ediția  a II-a

 între  4-6 august 2018, Parcul Castelului Károlyi

 În perioada 4-6 august 2018, în municipiul Carei va avea loc Festivalul de Folclor al Naționalităților, în cadrul evenimentului „CAREI FEST 2018”.

Aflat la cea de-a doua ediție, Festivalul de Folclor al naționalităților va aduce în fața careienilor ansambluri folclorice, dansatori și soliști de muzică populară care vor prezenta publicului muzica și dansul specific comunității pe care o reprezintă. Vor fi prezente formații de folclor românesc, maghiar, german, țigănesc și invitați speciali, ansambluri din Slovacia, Croația și Serbia.

Pe toată durata festivalului de folclor, în apropierea scenei vor fi prezenți meșteșugari care își vor prezenta publicului creațiile și vor organiza ateliere tematice pentru cei interesați.

 

4 august 2018, sâmbătă

SEARĂ DE FOLCLOR GERMAN ȘI INVITAȚI INTERNAȚIONALI

 între orele 19.30 – 22.30 –  Formația de dansuri „Gemeinsam, Grupul Acordeon Duet, Formația de dans „Lustige Schwaben”, Corul bărbătesc Schwäbischer Männerchor, Formația de dans „Rotte Rose”. Invitați internaționali: Ansamblul Magic in Dance din Tornaľa (Slovacia), Ansamblul folcloric DONJI din Donji Vidovec (Croația), Ansamblul folcloric din  Serbia.

5 august 2018, duminică

SEARĂ DE FOLCLOR MAGHIAR

între orele 19.00 – 21.00  Formația Rigófütty, Ansamblul Rekettye și invitații săi

ora 21.00  SEARĂ DE OPERETĂ ȘI CÂNTECE TRADIȚIONALE MAGHIARE cu –  soliștii Donkó Annamária și Donkó Imre, respectiv dansatorii Steuer Tibor şi Hajdú Krisztina ai Teatrului „Csokonai” din Debrecen (Ungaria), acompaniați de taraful tradițional țigănesc condus de Tordai Zoltán

6 august 2018, luni

SEARĂ DE FOLCLOR ROMÂNESC

 între orele 19.00 – 21.30 Ansamblul folcloric JURJ, Ansamblul focloric din Lucăceni,  Ansamblul folcloric „CEATĂRA”, Ansamblul folcloric „DOINA PRAHOVEI” din Ploiești, Ansamblul folcloric „MĂRGINIMEA” din Sibiu

ora 21.30 Concert extraordinar OANA VEȚEL și GEORGIANA MARINA

Programul AugustFest va fi dat publicității săptămâna viitoare.

Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în program. În caz de vreme nefavorabilă evenimentul va fi anulat!



comentarii

de Iluminatii la 9 iulie 2018 - 18:52

Ma da nu le o fost rusine sa puna in weekend zilele pt folclor german si maghiar si in timpu saptamanii folclor romanesc. Rusine!!!! Se vede cine conduce orasu asta

de pro ciuta la 9 iulie 2018 - 19:11

nerusinarea este mare si provoaca mereu pe romanii din Carei acest primar ..adica numai pe cei cu care nu bea impreuna la chefuri.

de florica la 12 iulie 2018 - 12:30

rusine primaria CAREI!!!!
luati v bani de la romanii si faceti favoritisme doar la maghiari!

de Silviu la 17 iulie 2018 - 23:38

Percep taxe ilegale de la romani pe masini care nu mai exista faptic ca sa isi plateasca zdrentele care stau in biroul pentru taxe locale,si nu lucra nimic,toate sunt angajate pe pile nu pe cunostinte si abilitati,sau macar pe frumusete,da sunt si urate toate :))

Lasati un comentariu