Asociaţia pentru protecţia animalelor Puffi Carei

• publicat la: 22 august 2018
Asociaţia pentru protecţia animalelor Puffi Carei

Încă de la înfiiţarea Asociaţiei non-profit pentru protecţia animalelor PUFFI redacţia Buletin de Carei a  sprijinit activitatea acesteia având în vedere că este una benefică întregii comunităţi.  Am consemnat fiecare întrunire care a avut loc şi am mediatizat fiecare Târg de adopţii  organizat. Am fost o prezenţă constantă la adăpostul de animale de pe strada Căplenilor, fapt ce poate fi certificat de Maria Ardelean, preşedinta asociaţiei.

Doar Buletin de Carei a mediatizat Târgurile de adopţii din Carei, o activitate menită a reduce numărul câinilor abandonaţi.

Asociatia Puffi îşi desfăşoară  activitatea pe strada Căplenilor, în locul fostei unităţi de garnizoană, în spaţii închise dar şi în aer liber.

http://www.buletindecarei.ro/2011/02/asociatia-puffi-cauta-solutii.html

http://www.buletindecarei.ro/2011/07/asociatia-puffi-recupereza-cainii-de-la-hingheri.html

Activitatea acestei asociaţii este una benefică pentru municipiul Carei unde în 2011 hingherii  erau plătiţi pentru a ridica câinii fără stăpân  de pe stradă…

În cifre activitatea Asociaţiei Puffi înseamnă peste 1.730 câini sterilizaţi şi peste 170 de pisici, darea în adopţie a peste 1.000 de câini. Pe lângă donaţiile primite, asociaţia a beneficiat şi de sprijinul necondiţionat al Primăriei Carei.

Primăria Carei a cumpărat  chiar un mijloc de transport, o autoutilitară,  pentru asociaţie care aduce  resturi de mâncare  patrupedelor, de la toate instituţiile din oraş  unde se serveşte masa precum şi de la unităţile private de  servire a mesei care acceptă  să ofere ajutor.

La şedinţa CL din 7 aprilie 2017 Maria Ardelean afirma că în urma activităţii intense prestate, câinii fără stăpân din Carei s-au redus ca număr….,,cei pe care acum îi vedem în oraş nu sunt maidanezi în totalitate ci câinii ai căror propietari îi lasă pe stradă ca să nu facă mizerie în curte…Avem până în prezent un număr de 1480 de câini sterilizaţi dar oamenii îi lasă pe alţii în dragă voie să se înmulţească…Am cerut sprijin  de la Primărie pentru recensământul cîinilor din Carei şi în mare pot să vă spun că avem în oraş  în jur de 4700 de cîini….Lumea nu pricepe că e normal şi sănătos să fie sterilizaţi, castraţi….Avem peste 200 de adopţii…Aş vrea să văd cine mai face ce fac eu…,,.

Potrivit celor declarate atunci de Maria Ardelean, pe străzile Careiului sunt în jur de 15 câini iar la adăpost  100.

Acesta este protocolul propus pentru semnare. Accesaţi acest link şi veţi putea citi integral documentul oficial.

http://www.buletindecarei.ro/2017/05/consiliul-local-carei-a-discutat-despre-construirea-unui-adapost-pentru-cainii-vagabonzi.html

Activitatea asociaţiei a fost sprijinită constant de către Primăria Carei care a  oferit alături de autoutilitară şi sume de bani. Datele sunt  cele înregistrate în cadrul serviciului de contabilitate din cadrul Primăriei Carei.

În cursul anului 2016, Primăria Carei  a acordat  12.531 lei şi  202.867 lei  din capitolul 74, sume ce se adaugă la cele din tabelul de mai sus ceea ce denotă că administraţia locală s-a implicat în activitatea de  susţinere a  asociaţiei ce se îngrijeşte de câinii fără stăpân.

Suma totală primită de la Primăria Carei din 2011 până în 2016 inclusiv este de 651.634 lei.

Târgurile de adopţii au fost soluţii benefice pentru reducerea numărului de animale de la adăpost dar din păcate acesta nu mai are  loc.

http://www.buletindecarei.ro/2011/07/asociatia-puffi-a-organizat-primul-targ-de-adoptii-in-carei.html

Buletin de Carei

Datele oficiale privind sumele alocate asociaţiei Puffi au fost oferite pentru conformitate având în vedere că în referirile sale despre acest subiect consilierul personal al primarului, economist de meserie, nu a ştiut să le găsească.

Vă oferim în continuare  doar câteva dintre materialele despre activitatea Asociaţiei Puffi Carei.În arhivă mai găsiţi şi altele.

http://www.buletindecarei.ro/2013/11/ia-ma-acasa-2.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/11/vreau-un-camin.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/10/recompensa-pentru-cei-ofera-date-despre-cainii-adusi-in-saci-in-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/10/ia-ma-acasa.html

http://www.buletindecarei.ro/2011/08/un-nou-targ-de-adoptii-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2011/08/7-catei-si-au-gasit-stapan-la-targul-de-adoptii.html

http://www.buletindecarei.ro/2011/08/4-catelusi-si-au-gasit-un-camin.html

http://www.buletindecarei.ro/2011/09/6-catei-isi-cauta-stapan.html

http://www.buletindecarei.ro/2011/09/8-catei-fericiti.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/08/targ-de-adoptii-la-zilele-orasului.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/06/servicii-de-sterilizare-gratuita.html

http://www.buletindecarei.ro/2012/04/adopta-un-prieten-de-ziua-internationala-a-animalelor-fara-stapan.html

http://www.buletindecarei.ro/2012/01/asociatia-puffi-are-o-noua-conducere.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/11/vreau-un-camin.html

comentarii

Lasati un comentariu