Asociaţiunea ASTRA Carei oferă o tabără gratuită tinerilor implicaţi în activităţi culturale

• publicat la: 16 august 2018
Asociaţiunea ASTRA Carei oferă o tabără gratuită tinerilor implicaţi în activităţi culturale

An de an Asociaţiunea ASTRA Carei oferă posibilitatea unor tineri activi pe plan cultural să participe la Tabăra  Națională de Cultură Etnografică „Acasă la noi” de la valea Budului din judetul Bacău.  Colaborarea fructuoasă dintre Asociaţiunea ASTRA Carei şi ASTRA Bacău face posibilă această deplasare. I se  spune  tabără de folclor, de spiritualitate românească, de cultură şi civilizaţie, de coregrafie dar de fiecare dată etalează acelaşi conţinut: creaţia populară, în ipostază muzicală şi în asociere cu dansurile dintr-o zonă sau din alta a ţării.

Un grup de 9 tineri însoţiţi de prof.Rodica Pop şi Dorin Donca vor reprezenta în acest an  Asociaţiunea ASTRA Carei printr-un program de cântece şi poezii patriotice dedicat aniversării Centenarului Marii Uniri.

Mulţumim pe această cale organizatorului constant care este Mitică Pricopie, secondat de Pavel Șova dar şi  grupului de la Bacău implicat în buna desfăşurare a acestei tabere.

„Într-un moment când în România există o criză de identitate naţională, evenimentul de la Valea Budului vine să întărească adevărul că tot ce-i românesc nu piere”  afirma la una din ediţiile trecute  Victor Munteanu, preşedintele Fundaţiei Culturale „Georgeta şi Mircea Cancicov”, consilier la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bacău.

Daniela Ciută,

preşedinte Asociaţiunea ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei

 

comentarii

de diana la 17 august 2018 - 21:58

distractie placuta!

de profesor la 21 august 2018 - 18:00

Frumoase activitati pentru vacanta de vara.

Lasati un comentariu