Buletin de Carei a cerut lista imobilelor retrocedate. Citiţi răspunsul

• publicat la: 24 august 2018
Buletin de Carei a cerut lista imobilelor retrocedate. Citiţi răspunsul

Buletin de Carei vă supune atenţiei o nouă mostră de politică practicată de administraţia Kovacs-Keizer care nu doreşte transparenţă şi ţine informaţiile de interes public departe de ochii careienilor. Pe lângă faptul că nu emit comunicate de presă, nu actualizează site-ul Primăriei, nu ţin conferinţe de presă, nu afişează un orar de audienţe şi nici informări despre lucrările ce au loc pe raza oraşului , la cererile de obţinere de informaţii răspund în aşa fel încât să nu ofere datele cerute.

De fiecare dată când Buletin de Carei depune o cerere de solicitare de date publice sau când publică materiale care informează despre activitatea conducerii oraşului apar tot felul de compuneri denigratoare la adresa noastră evident fără nimic documentat.

Intenţia este de a educa cititorii astfel ca să nu mai aibă nicio întrebare, nicio curiozitate legată de activitatea administraţiei locale dacă nu vor să fie denigraţi de consilierii şi scribii primarului.

Doar că nu toată lumea din Carei este sperioasă de felul ei.

Aceasta este solicitarea de date depusă la Registratura Primăriei Carei.

Acesta este răspunsul primit….cică nu este identificată autoritatea căreia i se adresează cererea. Priviţi cui am adresat cererea şi care este antetul  de pe documentul de răspuns. Nu mai vorbim despre faptul că am adresat cererea administraţiei locale…dacă doream să aflăm date de la instituţiile judeţene am fi depus acolo cererea dar Primăria Carei ne tratează ca pe copii de grădiniţă în încercarea de a tergiversa furnizarea informaţiilor publice pe care avem dreptul să le obţinem.

Am cerut Lista imobilelor retrocedate în municipiul Carei şi am primit astfel de justificări pentru refuzul de acordare răspuns.

Unde se poate citi pe site ul Primăriei Carei lista membrilor Comisiei de retrocedare precum şi  raportul activităţilor ei?

Buletin de Carei

comentarii

de SecretaraConsilierJuridic la 24 august 2018 - 10:16

Este foarte dificil să cunoști măcar o lege in plus față de Legea nr. 544/2001 din care citezi în neștire, atunci când ai terminat dreptul (unde?), când ai profesia de consilier juridic și când mai faci și pe secretarul unei unități administrativ teritoriale.
Pentru asta îți trebuie școală. Iar școala e grea, nu glumă!

Solicitarea se referea la “lista cu toate imobilele de pe raza municipiului Carei retrocedate după 1990 si până în prezent”.

Nu e simplu de intocmit o astfel de listă deși poate că ea ar trebuie să existe, gata întocmită, printre hârțoagele ce zac prin dulapurile functionarilor publici din cadrul UAT Mun. Carei. Oricum, dacă nu ești leneș și comod din naștere, poți să o scoți la iveală până la urmă. Dacă ești leneș și comod din fire, sau dacă nu te ajută intelectul, trimiți lumea la plimbare citând (imbecilități) din Legea 544/2001.

Unui secretar de UAT îi zac în dulapurile din spatele biroului lui dosarele cu hârțoagele care l-ar fi ajutat să răspundă solicitării, asta in cazul in care lista solicitată nu a fost deja întocmită de mult timp (și ținută la zi).

De exemplu, in cazul imobilelor retrocedate in condițiile Legii nr. 10/2001, cf. art. 21, alin. (4): “(4) În cazul imobilelor deţinute de unităţile administrativ-teritoriale restituirea în natură sau prin echivalent către persoana îndreptăţită se face prin dispoziţia motivată a primarilor, respectiv a primarului general al municipiului Bucureşti, ori, după caz, a preşedintelui consiliului judeţean.”
Pe scurt, secretara UAT Mun Carei putea să ia la mână DISPOZITIILE primarului emise in conditiile Legii nr. 10/2001 (dispozitii pe care uneori secretarul le si vizeaza dpdv al legalitătii) și avea lista.

Dar, ca peste tot “la stat”!în țara asta, se stă fiindcă lenea-i mare, -leafa curge, noi cu drag dormim- si sunt foarte puține șanse sã se obtină răspunsul dorit la o astfel de solicitare.

Nici nu o sã obțină, și asta niciodată, în vecii vecilor amín / amen / aмин / αμήγ !

Lasati un comentariu