DISCRIMINARE. Primarul Kovacs tratează discriminatoriu asociaţiile careiene

• publicat la: 28 august 2018
DISCRIMINARE. Primarul Kovacs tratează discriminatoriu asociaţiile careiene

Asociaţiunea ASTRA Carei este tratată în mod discriminatoriu de către primarul Kovacs faţă de alte asociaţii cu solicitări identice. Devine discriminarea o politică de facto la Primăria şi Consiliul Local Carei?

La data de 22 martie 2018 Asociaţiunea ASTRA Carei a depus la  Primăria şi Consiliul Local Carei o solicitare pentru amplasarea unui catarg cu drapel românesc pe domeniul public, oferind 3 variante de locaţii precum şi menţiunea realizării lui din fonduri proprii.

Nu numai că primarul Kovacs nu a dorit să iniţieze proiect de hotărâre dar a solicitat consilierilor să voteze dacă sunt de acord cu introducerea pe Ordinea de Zi a proiectului la şedinţa din luna martie. Toţi consilierii UDMR au votat împotrivă în condiţiile în care primarul este preşedintele UDMR Carei.

Solicitarea ASTRA Carei a fost apoi introdusă pe Ordinea de Zi a şedinţei din 27 aprilie 2018 de către consilierul Ilie Ciută.

La dezbaterea din cadrul CL Carei legată de acest subiect primarul Kovacs a considerat introducerea acestui proiect ca fiind o PROVOCARE, afirmând…,,nu provocaţi maghiarii,,.

AICI este Procesul Verbal al şedinţei din 27 aprilie 2018

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/27%20aprilie%202018.pdf

Spre desoebire de Asociaţiunea ASTRA, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI care a depus o solicitare identică şi ca obiect şi ca finanţare  şi ca locaţie a beneficiat de susţinerea necondiţionată a primarului Kovacs. Nu numai că a fost de acord ca să iniţieze un proiect de hotărâre dar l-a şi introdus  pe Ordinea de Zi înaintea celorlalte proiecte stabilite.

Este ceea ce se numeşte discriminare în situaţii egale, identice. Fără a pune la socoteală declaraţiile privind ,,provocarea maghiarilor,, de la şedinţa din 27 aprilie 2018. Afirmaţiile lui Kovacs Eugen sunt de o gravitate aparte şi au rămas înregistrate şi Video. Chiar poate trata un primar organizaţia guvernamentală numită Primărie după bunul plac?

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu