Invitaţie la sfinţirea Capelei Mortuare Ianculeşti. O construcţie ridicată cu 558 euro pentru 1 mp

• publicat la: 14 august 2018
Invitaţie la sfinţirea Capelei Mortuare Ianculeşti. O construcţie ridicată cu 558 euro pentru 1 mp

În cadrul şedinţei CL Carei de astăzi 14 august 2018, delegatul sătesc din Ianculeşti, numit şi nu ales, a împărţit invitaţii la Zilele Iancului din data de 26 august 2018 cu denumirea greşită a satului din care va evolua un grup folcloric.

Marna Mare nu există ca localitate în judeţul Satu Mare ci doar Marna Nouă!

Nu toţi consilierii UDMR au luat invitaţiile oferite, acestea rămânând pe masa din sala de şedinţe.

Delegatul sătesc Ionuţ Oneţ a anunţat şi faptul că la data de 25 august 2018,de la ora 10,00 va  fi sfinţită Capela mortuară din cimitirul Ianculeşti.

Urmare a numeroaselor  sesizări despre lipsa crucii de pe clădirea Capelei mortuare, a fost amplasată o cruce de lemn. Clopotul încă nu a ajuns.

http://www.buletindecarei.ro/2018/08/se-va-sfinti-fara-cruce-capela-mortuara-din-ianculesti.html

Capela Mortuară din satul Ianculeşti ce aparţine de UATM Carei a fost construită în anul 2017 fără acordul proprietarului. Primăria Carei a făcut toate exerciţiile de imaginaţie pentru a lua de la Parohia Ortodoxă Ianculeşti terenul deşi aceasta este continuatoarea Parohiei Greco Orientale cum era denumită în anii 30  parohia ortodoxă.

Pentru construcţia  ridicată  în anul trecut proiectul tehnic nu prevedea şarpantă, coame şi alte dotări strict necesare. O construcţie de 71 mp cu tot cu terasa din faţă, fără dotări speciale  este  realizată cu  558 de euro mp.

La ora actuală se fac presiuni asupra Consiliului Parohial pentru a se renunţa la procesul împotriva primăriei Carei  în ce priveşte situaţia terenului pe care este construită capela şi cel din jur.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu