ISU Someş ,,trimis la plimbare,, de primarul Careiului şi preşedinta de şedinţă de la CL Carei

• publicat la: 22 august 2018
ISU Someş  ,,trimis la plimbare,, de primarul Careiului şi preşedinta de şedinţă de la CL Carei

Pe Ordinea de Zi a şedinţei din 14 august 2018 a Consiliului Local Carei a figurat şi o adresă a ISU Someş Satu Mare din data de 7 august 2018.

Copiile acestei adrese  au fost trântite în mapa de lucru a consilierilor locali  fiind încadrată la punctul Diverse. Cu alte cuvinte primarul Kovacs nu a dorit să iniţieze proiect de hotărâre pentru aprobarea solicitării Departamentului de Situaţii de Urgenţă Satu Mare, ISU Someş.

Aşa că a lăsat pe seama preşedintei de şedinţă Venig Gabriela, consilier UDMR şi secretar al organizaţiei, să facă oficiile de …citire  a cererii ISU. Nu şi de prezentare a doleanţelor acestora şi supunerea lor dezbaterii.

Este pentru prima dată când Ziua Pompoierilor din România se va sărbători  la Carei.

Cu mare fast…aşa cum se cuvine în An Centenar. Cu defilare cu forţe şi tehnică specifică, cu fanfara militară, cu organizare de exerciţii demonstrative, cu ateliere de prezentare a tehnicii şi echipamentelor de intervenţie.

Se pare că manifestarea nu este pe placul primarului Kovacs care nu a dorit iniţierea de proiect de hotărâre pentru sprijinirea sărbătorii pompierilor la fel cum nu a dorit nici iniţierea proiectului pentru amplasarea pe domeniul public  a catargului realizat din fonduri proprii de Asociaţiunea ASTRA Carei.

Aceasta este prezentarea consilierei Venig Gabriela din cadrul şedinţei din 14 august 2018, pe înregistrarea VIDEO de la minutul 10,00  la minutul 11,00.

VIDEO

,,…mai avem o adresă a…către  …de către inspectorul şef colonel  Nicolae Dima către dl primar si Primăria Carei  în care doreşte o sponzorizare sau… da… un sprijin financiar pentru organizarea Zilei Pompierilor dar nici aici nu avem un proiect de hotărâre aşa că … luăm la cunoştinţă…. altceva nu putem face…  dacă aveţi vizavi de acesta ….dacă nu…atâtea materiale am avut…,,.

În timp ce solicitările ISU sau ale Asociaţiunii ASTRA Carei  sau ale  celor care cer reabilitarea monumentelor româneşti sunt trimise la plimbare  de cei care deţin vremelnic puterea de decizie atât în CL cât şi în cadrul Primăriei Carei pentru tipărirea de cărţi exclusiv în limba maghiară  se plătesc direct facturile.  Şi amplasarea de monumente iniţiate de  primarul Kovacs   are loc fără deţinerea tuturor avizelor necesare pentru orice contribuabil.

Ce uită consilierii UDMR al căror preşedinte este primarul Kovacs este că ISU şi  de fapt fiecare  Detaşament de pompieri din ţară îşi îndeplinesc în mod profesionist misiunile şi nu ţin seama nici de factorul politic şi nici de cel etnic. Pentru ei scopul principal este salvarea de vieţi.  Care o fi scopul pentru primar şi consilierii lui?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu