O grădiniţă reformată în Carei din cele 58 finanţate de guvernul maghiar în Transilvania

• publicat la: 27 august 2018
O grădiniţă reformată în Carei din cele 58 finanţate de guvernul maghiar în Transilvania

Astăzi a avut loc la Primăria Carei  o şedinţă extraordinară a CL. Pe Ordinea de Zi a figura şi proiectul privind acceptarea dreptului de folosinţă gratuită în favoarea municipiului Carei pentru 49 de ani a imobilului clădire având suprafaţa de 840 mp  pentru grădiniţă cu 40 de locuri proprietatea parohiei reformate nr.2 Carei.

Transmiterea dreptului de folosinţă se va realiza prin încheierea unui protocol de colaborare între CL Carei şi parohia reformată nr.2 Carei.

Grădiniţa a fost construită din fonduri primite din partea Guvernului Ungariei.

Primarul Kovacs a fost deosebit de încântat de această realizare mai ales că ....,, şi eu sunt reformat  şi arătăm că se poate face şi de reformaţi o lucrare de care să fie mândru şi oraşul. Guvernul maghiar  a finanţat în Transilvania 58 de grădiniţe dintre care 3 la Satu Mare şi 1 la Carei ,,.

Proiectul a fost votat în unanimitate. Găsiţi mai jos proiectul.

gradinita reformata

Deci în Anul Centenar se aprobă înfiinţarea unei grădiniţe reformate la Carei concomitent cu DĂRÂMAREA unei şcoli în satul românesc Ianculeşti care aparţine de Primăria Carei. Probabil că este la fel de mândru Kovacs Eugen şi de această faptă.

O clădire de nici 90 de ani a fost lăsată intenţionat în paragină pentru a putea fi demolată mai repede în timp ce orice clădire  neromânească de sute de ani este reabilitată în Carei.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu