Primarul abuzează, careianul plăteşte iar consilierul Szasz Lorand trimite scrisorele

• publicat la: 7 august 2018
Primarul abuzează, careianul plăteşte iar consilierul Szasz Lorand trimite scrisorele

Scrisoare deschisă  din partea lui  Szasz. Atenţie angajatori şi proprietari de firme din Carei. Nu vă lăudaţi cu realizările voastre şi nu daţi dovadă de spirit civic că riscaţi să fiţi încondeiaţi de Szasz consilierul primarului Kovacs că staţi pe grămezi de bani şi aveţi prea multe case. Chiar dacă sunt din munca voastră. Feri Doamne să mai finanțați cumva activități românești de orice fel. 

Se pare că cel care nu a  reuşit în meseria pentru  care s-a pregătit  are nevoie de multe zile pentru a procesa informaţii din materiale apărute pe Buletin de Carei. Pentru emisiunea de la Realitatea Tv a avut nevoie de 5 zile ca să înțeleagă discuțiile din platou iar acum  de 3 zile pentru motivații penibile după răspunsul primit legat de  caracterul oficial al limbii române în România.

Limba română este limba oficială a României cu toate consecinţele ce decurg din aceasta. E aşa de greu de înţeles?   Situaţia este similară şi în Germania, Spania, SUA, Austria, etc.

Păi bine Szasz Lorand, după stagiul de la Buletin de Carei și apoi  de la Gazeta de Nord Vest din  Satu  Mare unde ai ajuns chiar director  nu poți mai mult decât o scrisoare deschisă din care au picat până și documentele cu ștampilă oficială despre consumul de curent de pe strada Independenței 45?

Inteleg că după ce  ,,l-ai dat în gât pe șefu,,  și vânzarile erau în picaj la cotidianul județean a trebuit să îți dai demisia dar parcă totuși așteptam ceva mai mult decât o scrisoare deschisă. Se mai înșeală omul și mă bucur că mă ajuți să îți pun eticheta corectă. Între timp și-a revenit și cotidianul județean  după ce  au dispărut mizeriile cu ,,împușcă-l pe ….,,  pe care le  aprobai ca director. De atunci nimeni nu mai are treabă cu consilierii careieni care nu sunt agreați de nașul primar.

Ceva anchete sau ,,docomente,, oficiale din  care să aflăm cât plătesc careienii pentru amenzile încasate de primar pentru nerespectarea legislației la primăriei când postezi pe blogul tău alimentat si în timpul programului de la primărie? Invidia nu ține loc de profesionalism și nici trâmbița  de informație. Lasă tu scrisorelele lacrimogene și scrierile tip telenovelă pentru începători De fapt, tu la ce stadiu ai ajuns?  Cum vrei să ți se adreseze lumea… cu domnul economist nu e cazul deci poate vrei ca ziarist. Spune direct, cititorilor, ca să nu greșim cumva și să fi nevoit să mai compui ceva scrisorele. Ai ajuns ditamai consilierul personal ai primarului datornic Kovacs. Numit nu cu concurs așa că nu te mai preface că nu ai nicio legătură cu el . Mai ales că ai fost înregistrat ca angajat pe Revisal la data de 13 octombrie iar acceptul CL a venit abia la data de 26 octombrie…

Primăria Carei NU foloseşte conform prevederilor  OUG nr. 22/2018: Art. II. însemnele vizuale ale Anului Centenar,  nu permite amplasare catarg cu drapel românesc pe domeniul public, nu pune stema României pe clădire decât trasă de urechi, pierde procesul cu angajaţii săi, plăteşte amenzi pentru nerespectarea prevederilor legale şi apare ca având uriaşe prejudicii în urma auditului Camerei de Conturi Satu Mare şi tot alţii sunt încondeiaţi de presa plătită de primar din bani publici. Inclusiv directori ai instituţiilor publice care îşi permit să deranjeze conducerea primăriei Carei pentru nerespectarea legilor.

Încă nu mă impresionează scrisorele  lacrimogene de tip telenovelă .  Le aştept pe cele în care apar informaţii documentare  despre cheltuirea banului public , a fondurilor  europene şi a instaurării unui tratament egal pentru toate naţionalităţile ce locuiesc în Carei. Capturi de pe SEAP privind plăţile efectuate către persoane din presa maghiară ce denigrează Buletin de Carei sau plăţi ale unor achiziţii şi servicii către consilieri locali sau angajaţi din primărie.

Am crezut că atât primarul cât şi consilierii săi personali vor face dovada superiorităţii lor profesionale sau a demnităţii lor.  Aşteptări înşelate. Văicăreli şi lamentări la greu dar nimic concret, NICIO  dovadă care să ateste că materialele din Buletin de Carei  nu corespunde realităţii. Doar  speranţe de îmbogăţire din munca altora. Tribunalul Satu Mare a respins definitiv prima acțiune a consilierului Boros iar pe Szasz l-a obligat să șteargă TOATE materialele denigratoare la adresa mea și a familiei mele.

Am fost crescută în spiritul dreptății și al dragostei de neam și țară cu tot ce presupune aceasta. Sunt mândră de tot ce am realizat  dar pentru mine nu banii sunt totul. A te realiza nu presupune neapărat a sta pe grămezi de bani ci a te face cunoscut  prin ceea ce faci sau ce produci. Am reușit până acum  să obțin recunoaștere în tot ce am întreprins.

Tu ce produci? Cu ce te lauzi în domeniul tău de activitate ? Ce recunoaşteri oficiale în domeniu ai? Nu visa numai la banii altora, dovedeşte ce eşti în stare să faci bani și să te faci remarcat pe puterile tale.

E păcat să pierzi timp  Szasz Lorand  cu scrisorele. Te poţi privatiza şi tu şi ne poţi face dovada competenţelor tale dacă tot visezi la grămezi de bani. Curaj!

Nu eşti în situaţia de a analiza activitatea unei persoane  care este angajator  în condiţiile în care nu ai avut niciodată astfel de experienţe.  Nu poţi fi credibil câtă vreme ascunzi falimentele primarului naş al tău de cununie precum şi datoriile lui la bugetul de stat sau activităţile nu tocmai legale ale celor din grupul apropiat.

Nu poţi fi credibil cât timp faci parte din administraţia Kovacs-Keizer, plătit din bani publici  şi nu postezi informaţii documentate despre  ingineriile financiare  ce au loc.

Stema României nu a apărut pe clădirea Primăriei Carei decât după intervenţia Instituţiei Prefectului Satu Mare.

Nici la ora actuală pagina oficială a Primăriei Carei nu are imagini cu stema României pe clădire ci fără stemă.

Despre amplasarea catargului cu drapel românesc pe terenul bisericii Sf.Dimitrie nu s-a scris pe pagina Primăriei decât după ce a apărut materialul în Buletin de Carei.

Fără menţiuni ale alocuţiunilor Prefectului, ale preotului Valer Pop şi ale col(r) Voicu Şichet de la Asociaţia Tempora. Niciun cuvinţel. Vrei să îţi trimit înregistrările? Nu ai reuşit să consemnezi la faţa locului? Se vorbea prea repede? Trebuia să înregistrezi…

Anunţul privind locul şi ora de desfăşurare a sfinţirii drapelului nu au fost postate pe pagina Primăriei Carei. Pe pagina în limba maghiară a Primăriei Carei nu apare nimic legat de evenimentul de duminică 5 august 208 la care a participat primarul Kovacs Eugen pentru români şi Jeno pentru maghiari.

Planul de şcolarizare pentru 2018-2019 la învăţământ profesional tip DUAL nu prevede şi clase cu predare limba română! Dovedeşte că nu e adevărat şi nu veni cu telenovele legate de animalul de companie şi familie. Cu curaj…intră pe pagina Liceului Tehnologic şi anunţă cititorii în mod corect.

http://www.buletindecarei.ro/2018/08/fara-invatamant-profesional-tip-dual-in-limba-romana-la-carei.html

Cititorii careieni trebuie să cunoască şi situaţia proprietăţii Parcului Dendrologic care aparţine oraşului. Să ştie careienii despre procesul din 1997 privind parcelarea parcului, despre vânzarea unei suprafeţe din Parcul Dendrologic. Careienii nu sunt interesaţi de animalele tale de companie şi de distracţiile tale de la Urziceni şi alte locaţii apropiate. Dă dovadă de bărbăţie şi oferă  informaţii despre  contractele de închiriere semnate de Primăria Carei (unde eşti angajat ) pentru imobilul ce nu îl are în proprietate  sau despre plata curentului electric din ultimii 10 ani pentru locuinţele de pe strada Independenţei care nu au contor şi pentru care alimentarea cu energie electrica vine…de pe strada Ecoului nr.2, din întâmplare chiar de lângă locaţia unei foste fabrici de producţie.

Să ştie şi careienii unde au ajuns banii lor din bugetul local. Când vom afla despre intenţia de a se deschide camere de închiriat în regim de motel la Castel? Partea de unde a fost scoasă Biblioteca Municipală. Când vom afla de ce nu vrea de 14 luni primarul să aducă bani la bugetul local prin introducerea biletelor plătite de intrare la Castel ? Nu îl poţi consilia în mod profesional? Înţelegi ce înseamnă …venit? Nu cel personal, evident ci cel la bugetul local.

Nu pot să cred că la experienţa ta în domeniul juridic nu ai auzit de Legea 477 din 2004, de Folosirea abuzivă a atribuţiilor funcţiei deţinute de personalul contractual sau de principiul confidenţialităţii – principiu conform căruia angajaţii vor furniza informaţii de care iau la cunoştinţă în exercitarea atribuţiilor funcţiei numai cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, fără a îngrădi comunicarea informaţiilor de interes public şi nu vor utiliza aceste informaţii, în interes personal sau în beneficiul unei terţe părţi.

Dacă nu faci faţă la cele la care te-ai angajat lasă locul profesioniştilor  care altfel sunt nevoiţi să plece în alte locuri dacă la primăria Carei important este cine te aduce.

Aștept să informezi careienii despre faptul că pe domeniul public nu se aprobă catarg cu drapel românesc sau că primarul nu vrea bilete de intrare la Castel pentru rotunjirea bugetului local.

Nu cred că ai uitat cum l-ai trimis pe  Keizer Ludovic  să intervină la mine pentru a te angaja deoarece colectivul deja format nu te dorea iar tu nu erai în stare să porți o discuție față în față cu persoana ai cărei bani îi doreai.

Daniela Ciută

 

 

comentarii

de pro ciuta la 8 august 2018 - 07:19

razboi pe fata! statul paralel de la CAREI! totul pentru tulipani!

Lasati un comentariu