Bogdan Eduard: “Dacă până sâmbătă la ora 12 troița nu este pusă înapoi, intru pe locul troiţei în greva foamei”

• publicat la: 14 septembrie 2018
Bogdan Eduard: “Dacă până sâmbătă la ora 12 troița nu este pusă înapoi, intru pe locul troiţei în greva foamei”

Bogdan Eduard, patronul Orizont TV a declarat la emisiunea din seara zilei de 13 septembrie 2018 : “Dacă până sâmbătă la ora 12 troița nu este pusă înapoi, intru pe locul troitei în greva foamei”.

După citirea materialului din Buletin de Carei apărut  miercuri, 11 septembrie 2018, potrivit căruia troiţa românească din Satu Mare  a fost înlăturată de pe locul de amplasare din 1991, Bogdan Eduard a luat legătura cu o parte din cei implicaţi.

La emisiunea din data de 13 septembrie 2018 de la Orizont TV  au intrat în direct  prefectul Darius Filip, consilierul judeţean Adrian Cozma, fostul prefect Cornel Morar  şi Daniela Ciută de la Buletin de Carei. Nu toţi cei abordaţi de Bogdan Eduard au acceptat să intervină pentru a-şi  exprima punctul de vedere.

“Eu în costum national, mă pun pe locul troiței și intru in greva foamei. Dacă asta trebuie să facem ca să ne apărăm valorile naționale, apoi asta vom face.

Am un costum național vechi de 150 de ani. Vin cu el și cu un tulnic la Satu Mare și dacă nu aduci troița înapoi până sâmbătă la ora 12, intru pe locul troiței în greva foamei.Te-ai atins de un simbol național,,  a declarat Bogdan Eduard.

,,Fac apel către toți cei care urmăresc Orizont TV, dacă până sâmbătă la ora 12 troița nu este pusă la locul ei, îi aștept pe toți cei care simt românește să vină alături de noi. Acest domn incearcă pe fondul unor reacții internaționale să provoace anumite lucruri….Sunt lucruri pe care nu le putem negocia…,,….Bogdan Eduard.

Potrivit consilierului județean Adrian Cozma de la Satu Mare care a intervenit telefonic în emisiunea de la Orizont TV, acesta ar fi primit un SMS prin care i se cerea să nu se implice în problema troiței românești înlăturate de la Satu Mare, pentru că “este o problemă … complicată”.

,,Un subiect sensibil ..am avut luare de pozitie pentru acest derapaj, pentru această   atitudine a primarului…Troiţa a fost amplasată pe acel loc din 1991 si sfinţită  de Iustinian Chira..miercuri  am aflat  că a fost dată jos  şi am  făcut verificări..initial nu am crezut că nu poate fi vorba de aşa ceva…Am verificat si din păcate s-a confirmat..am mai dat telefoane  să verific..la Protopopiat..nu stia nimeni..am luat legătura cu fostul prefect Moraru din acea perioadă…a povestit cu lux de amănunte ce s-a petrecut..alaltăieri doamna Haidu a fost informată de cineva din primărie că s a ia troiţa pentru că nu ar avea autorizatie….Incearcă să inducă ideea că doamna Haidu e cea care a dat jos troiţa! ,, a afirmat consilierul Adrian Cozma la emisiunea lui Bogdan Eduard.

A intevenit şi fostul prefect Cornel Morar, cel despre care finul scrib al primarului Kovacs spunea că nu are nici în clin nici în mânecă cu troiţa.  Băieţaşul cu trâmbiţa , plătit din banii careienilor de nănaşul său primar cu reţinere pe venit pentru datoriile  la buget nu reuşeşte nici de această dată să se ridice la un nivel superior grupelor de grădiniţă.

Troiţa din Satu Mare a fost ridicată în timp  ce doamna Haidu şi Voicu Şichet în timp ce erau la discuţii cu primarul şi acesta le promitea că va rămâne pe locul ei până la începerea lucrărilor de modernizare.

Buletin de Carei

 

comentarii

de dorel la 15 septembrie 2018 - 12:32

exista romani acolo? Daca exista sa nu tolereze asemenea ticalosie a primarului

Lasati un comentariu