La Ianculeşti se dau bani pentru măsurători de identificare hidrocarburi

• publicat la: 18 septembrie 2018
La Ianculeşti se dau bani pentru măsurători de identificare hidrocarburi

O firmă româno-canadiano-americană oferă câte 50 de lei familiilor din Ianculeşti care acceptă măsurători pe terenurile proprietate.

Unul dintre curatorii de la biserica satului face vizite la fiecare familie şi taie chitanţă pentru fiecare 50 de lei oferiţi.

Potrivit Lui Adrian Farcău, reprezentantul firmei din Tăşnad,  la cei care şi-au dat acordul pentru măsurători, se va implanta un senzor pentru 7 zile pe proprietatea lor, cu ajutorul căruia se vor identifica posibile zăcăminte de hidrocarburi sau ape termale.

Proiectul de identificare de hidrocarburi este unul vast, ce cuprinde peste 73  mii hectare de teren şi are acceptul Agenţiei Naţionale de resurse minerale afirmă Adrian Farcău. Pe durata amplasării senzorilor se va încerca realizarea unei hărţi seismice.  Măsurătorile se preconizează a se efectua şi în localităţile Petreşti, Pişcolt, Andrid, Tiream, Dindeşti, Vezendiu, Irina, Săuca, Viişoara, Marghita, până la Valea lui Mihai şi Săcuieni.

Buletin de Carei

 

 

 

comentarii

de costi la 19 septembrie 2018 - 15:25

afacere pesedista. astia is in stare sa vanda si pe mama lor ca sa le iasa ceva malai…clanul onetului e mana in mana cu covaciu si o sa distruga satul cu sapaturile lor!

Lasati un comentariu