Troiţa românească din Satu Mare îşi cere locul său

• publicat la: 17 septembrie 2018
Troiţa românească din Satu Mare îşi cere locul său

Pricesne, rugăciuni şi cântece patriotice au răsunat astăzi în Satu Mare în faţa soclului de pe care s-a ridicat troiţa românească în urma intervenţiei primăriei. Tatăl Nostru şi Născătoare de Dumnezeu au fost rostite de toţi cei prezenţi iar apoi s-a intonat Imnul de Stat.


Creştinii veniţi pentru a înălţa rugăciuni de aducere înapoi a Troiţei ridicate fără respectarea niciunui protocol au dat glas pricesnelor  ,,O Măicuţă Sfântă,,, Sub o salcie pletoasă şi ,,Cruce sfântă părăsită,,.  Nu au lipsit nici cântecele patriotice de suflet ale românilor precum şi scurte alocuţiuni rostite de cei prezenţi. ,,Hai să-ntindem hora mare,, a fost piesa de final pentru cei care au rămas pe platoul din faţa soclului troiţei .

Aşa cum se cântă în bisericile româneşti din Braşov…
,,Nimic în lume nu-i mai sfânt
Și mai frumos pe-acest pământ
Decât să mori ca luptător
Înfășurat în tricolor,,.
Toţi cei prezenţi şi-au manifestat speranţa ca până marţi troiţa să fie repusă pe locul unde a fost sfinţită şi aduc mulţumiri echipajelor de Poliţie şi Jandarmeriei pentru colaborare.

Galerie imagini

Troiţa din Satu Mare a fost ridicată în memoria eroilor neamului românesc în luna mai a anului 1991. Ultima reabilitare a avut loc recent iar la comemorarea Dictatului  de la Viena a fost sfinţită şi au fost depuse coroane de flori.

În Anul Centenar al Marii Uniri, în Satu Mare şi Carei nu avem catarg cu drapel românesc pe domeniul public iar troiţa românească din Satu Mare a fost dată jos  prin intervenţia primăriei.

Buletin de Carei

comentarii

de Constantin la 18 septembrie 2018 - 17:12

Care mai e situatia troitei ?
Sa cerem interventia procuraturii?

de Buletin de Carei la 18 septembrie 2018 - 17:24

Cineva ar trebui sa o facă dar întrebarea care se pune este…Va reacţiona Procuratura?

Lasati un comentariu