84% dintre români se declară patrioţi

• publicat la: 27 octombrie 2018
84% dintre români se declară patrioţi
În urma unui sondaj realizat de CURS la comanda Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, românii au declarat în proporţie de 75% că ştiu exemple de personalităţi sau instituţii care au construit România Mare. Întrebarea a fost una deschisă, iar dintre personalităţile menţionate se remarcă: Regele Ferdinand, Familia Brătianu, Mareşalul Averescu, Armata Română, etc. 

Totodată, 84% dintre români se declară patrioţi, aspect care corelat cu procentul covârşitor al românilor care consideră că jignirea/batjocorirea însemnelor naţionale (steag, stemă, imn) trebuie sancţionată cu închisoarea şi nu cu amendă administrativă, denotă creşterea sentimentului patriotic şi de apărare a valorilor.

 

„Creşterea sentimentului patriotic şi apărarea însemnelor naţionale este o „mângâiere” pe sufletul bunicilor şi străbunicilor noştri. Iar nominalizarea lui Ferdinand, Brătianu sau Averescu ca şi contributori ai Unirii de la 1918 arată că poporul român nu este nici pe departe atât de ignorant şi alienat spiritual cum încearcă să inducă şi să manipuleze personaje interesate de un popor fără identitate şi convingeri. Felicitări popor român!”, a declarat istoricul și editorialistul de la Evenimentul Zilei Florian Bichir, vicepreşedinte CNMR.

sursa NapocaNews

Lasati un comentariu