Centenarul Unirii la Carei

• publicat la: 29 octombrie 2018
Centenarul Unirii la Carei

Cea mai amplă manifestare dedicată Centenarului Marii Uniri a avut loc la Carei duminică 28 octombrie 2018 de la ora 13,30. Sute de careieni şi oaspeţi veniţi alături de careieni au umplut platoul din faţa Primăriei Carei ( ornată cu ghirlande de Crăciun) pentru a cinsti memoria celor care au plecat ca delegaţi la Marea Adunare de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

Zeci de steaguri tricolore au fluturat în vânt la ceas de mare sărbătoare. Tablourile celor 5 delegaţi au fost prezentate în timp ce Dorel Iurcencu dădea citire Credenţionalului. Au rostit alocuţiuni Daniela Ciută, preşedinte al ASTRA Carei şi al Asociaţiei Refugiaţilor filiala Carei precum şi Rodica Jurj, preşedinte societatea Avram Iancu filiala Carei. Imnul de stat a fost intonat de către corurile reunite ale Bisericii Ortodoxe Sf.Dimitrie, dirijor Valentina Roşca şi cel bărbătesc condus de către Ionel Tordoi. Alături de careieni au fost prezenţe Asociaţia Uniţi pentru Satu Mare, grupurile din Ardud( cu membri ai ansamblului folcloric ,,Cetatea Codrului” ), Gelu, Lucăceni, Santău, Horea, Scărişoara, Sanislău, Marna Nouă cu o căruţă tradiţională , Ianculeşti, şcolile din oraş precum şi 2 călăreţi de la Regatul Cailor. Alaiul format după rostirea alocuţiunilor a făcut scurte opriri la bustul lui Mihai Eminescu unde prof.Carmen Dindelegan a recitat poezia ,,Ce-ţi doresc eu ţie…,, şi apoi la bustul Eroului Naţional Avram Iancu ce stă pe soclul degradat. Taraful Moţul venit din Munţii Apuseni, ceteraşii din Negreşti Oaş şi instrumentiştii careieni au susţinut pe tot parcursul deplasării cântecele intonate de către participanţi.

Organizarea manifestării a aparţinut Societăţii Avram Iancu, Asociaţiunii ASTRA Carei, Asociaţiei colonia moţilor şi Sc Ianculeşti SRL precum şi Asociaţiei Unirea 2009 Carei. Nu a onorat invitaţia nimeni din administraţia locală.

Spectacolul dedicat Anului Centenar a avut loc la Monumentul Ostaşului Român în prezenţa a peste o mie de persoane.

Galerie FOTO

 

comentarii

de Raluca la 29 octombrie 2018 - 09:39

Doamna cei care v_au oferit sonorizarea de unde sunt??? Nu din administratia locală??? Sa va fie rușine ca ori de câte ori aveți un eveniment cei de la direcția de cultura va oferă sonorizarea și stau acolo pana va terminați manifestațiile jegoase!

de Buletin de Carei la 29 octombrie 2018 - 11:45

Nu mai folosiţi calculatorul de serviciu pentru a posta minciuni vă rugăm. Evenimentul a fost asigurat de către un grup de asociaţii care a suportat toate costurile manifestării. Pentru sonorizare a fost prezent Marius Mateş şi Ionică Moiş cu aparatura lor personală. Cea de la direcţia de cultură nu a fost suficientă. Cât despre ,,jegoase,, se pare că cei prezenţi au apreciat altfel manifestarea din moment ce au fost mai mulţi ca niciodată. invidia nu vă face bine nici la ficat nici la ten. Mare atenţie la sănătate. Numai bine.

de Raluca la 29 octombrie 2018 - 12:13

Doamna drága nu e nimeni invidios nu am pe ce. Și ptr cultura dumneavoastră nu e scris comm de pe nici un calculator! Cat despre cheltuielile care au fost suportate de asociații chiar nu ma privește. Ideea este ca sunt un simplu om care va citește ziarul, și vad ca în orice postare apare critica dumneavoastră la adresa consiliului local. Și eu am fost pe acolo și am văzut destui oameni care au fost din primărie acolo. Poate nu au fost in fata sa va „salute” personal dar asta nu înseamnă că ori de câte ori faceți un eveniment de genul”unei manifestații”aruncati cu noroi în toată lumea. Eu cred ca e mai cinstit sa ne vedem de treaba noastră nu sa tot invrajbim lumea! Sau numai asta va place??? O zi buna!

de Buletin de Carei la 29 octombrie 2018 - 12:31

Dacă nu e scris de la calculatorul de serviciu de ce aţi schimbat locul? Dezinformarea nu vă merge de această dată pentru că evenimentul a fost organizat de către TOATE asociaţiile din Carei cu susţinere şi de la Satu Mare. Nu mai pozaţi în victimă că vă cunoaştem deja postările din arhivă. Românii au dreptul la un tratament egal în Carei aşa că nu mai murdăriţi evenimentele româneşti. Se pare că manifestarea de ieri a ieşit mai bine decât vă aşteptaţi şi acesta e motivul pentru care vă fierbe ..sângele.

de up la 29 octombrie 2018 - 13:34

Draga Raluca pentru cuvintul jegos adresat Marii Uniri pot intra la puscarie.

de Raluca la 29 octombrie 2018 - 15:16

:)))) ptr ce doamnă??? Unde e libera exprimare?? Sa nu mai vb ca eu am scris una și dumneavoastră altceva :))) eu vad ca pe dumneavoastră va supara faptul ca oamenii își spun punctul de vedere 🙂 dar ma rog. Nu am cu cine sa ma contrazic ptr ca oricum faceți tot ale dumneavoastră sunt toate ROZ 🙂

de Buletin de Carei la 29 octombrie 2018 - 15:33

Renunţaţi la libera exprimare cu injurii şi aprecieri negative ale evenimentelor româneşti dacă vreţi să fiţi credibil–ă. Aţi trecut de la calculatorul de la serviciu pe postare de pe mobil. Nu manipulaţi opinia publică cu informaţii false. Puteţi schimba câte adrese doriţi că tot rămân urmele în arhiva noastră şi vă cunoaştem deja cine sunteţi şi ce intenţii aveţi. Probaţi cu documente cele afirmate când doriţi credibilitate. La mulţi ani România în Anul Centenar!

Lasati un comentariu