Concertul ”Răsună Centenarul României!” pe scenă fără tricolor

• publicat la: 30 octombrie 2018
Concertul ”Răsună Centenarul României!” pe scenă fără tricolor

Vineri, 26 octombrie 2018, de la ora 18, la Teatrul Municipal din  Carei, a avut loc un emoționant concert coral-simfonic susținut de Orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti,  dirijor Ștefan Novac și Corala ”Arhanghelii” a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, dirijor  Pr. Dr. Petrică Aurelian Covaciu.

Intitulat simbolic ”Răsună Centenarul României!”, evenimentul a adus în fața publicului careian numeroase opere simfonice și corale sau adaptări pentru orchestră simfonică și cor a unor cunoscute și apreciate cântece patriotice.

În program, careienii au putut asculta melodii precum: Deșteaptă-te române!, Mult e dulce și frumoasă, Drum bun, Doamne ocrotește-i pe români, Imnul Regal, Pe-al nostru steag e scris unire, Tu Ardeal, Marșul lui Iancu, Eroii de pe Someș, lucrări muzicale semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Ștefan Hrușcă, I.G. Brătianu, Nicolae Bengescu, Doina Teodorovici, Liviu Borlan și o interpretare remarcabilă a melodiei Nu-s vinovat față de țara mea, a părintelui protopop Ioan Socolan. Manifestarea a cuprins și două momente de poezie susținute cu mare măiestrie de actorul Carol Erdos.

Spectatorii, care au umplut Sala Teatrului din Carei, au răsplătit cu aplauze îndelungi prestația artiștilor. Evenimentul, dedicat Centenarului Marii Uniri, s-a bucurat de prezența P.S. Timotei Sătmăreanul.

Ce nu se spune în comunicatul de la Teatrul Municipal Carei este că la concert a participat primarul Kovacs Eugen alături de toţi preoţii din Protopopiatul ortodox Carei.

Oare din acest motiv scena a fost lăsată cu draperia neagră, fără niciun tricolor la un concert intitulat simbolic ”Răsună Centenarul României!”? Cei care au înfăptuit Marea Unire nu s-au ruşinat să arboreze tricolorul românesc.

Felicitări coristului care a ridicat la un moment dat un steag tricolor la vedere!

 

Lasati un comentariu