Delegat fals la Ianculeşti? Misterul alegerilor anulate în 2016

• publicat la: 8 octombrie 2018
Delegat fals la Ianculeşti? Misterul alegerilor anulate în 2016

Aflăm de pe blogul consilierului primarului Kovacs că cel numit a fi delegat sătesc la Ianculeşti, consilierul PSD Ionuţ Oneţ , a votat pentru Referendum la secţia de la Şcoala Gimnazială nr.3 Carei.

Pentru exercitarea dreptului de vot de la Referendum 2018, cetăţenii cu drept de vot  se prezintă la secţia de votare unde sunt arondaţi. Un alegător din Carei nu poate vota decât la secţia de votare de pe raza domiciliului său. Dacă se prezintă la altă secţie din cele 14 existente este îndrumat la secţia de care aparţine. Cei din alte localităţi pot vota pe liste suplimentare la orice secţie din Carei.  Aşa spune Legea.

Satul Ianculeşti aparţine de UAT Carei şi a avut a 14-a  secţie de votare din cadrul municipiului Carei.

Deci cineva care are rezidenţă la Ianculeşti nu poate vota la altă secţie din Carei. Deci consilierul Oneţ Ionuţ are  domiciliul la Carei pe strada Octavian Goga arondată secţiei de votare de la Şcoala generală nr.3 din moment ce a fost primit în secţia de votare şi şi-a exercitat dreptul de vot. Având domiciliul în Carei cum poate fi Delegat sătesc în Ianculeşti? Doar cu ajutorul primarului Kovacs şi aşa se explică infinitele mulţumiri pe care consilierul Oneţ i le adresează în sedinţele de CL.

Legea 215 a administraţiei publice, art.53, stipulează clar care sunt condiţiile alegerii delegatului sătesc dar  pentru că doar Buletin de Carei semnalează aceste aspecte se încearcă pedepsirea noastră şi nu a celor care încalcă legea.

Acum se explică de ce primarul Kovacs nu a vrut să rămână în continuare delegatul Ciprian Chiorean care a cerut mereu dreptul de a reabilita şcoala din sat şi Căminul Cultural.

Aşa că a fost găsită o cale  diferită de alegerile democratice pentru a instala în funcţie omul potrivit pentru punerea în aplicare a planurilor primarului.

După acest comunicat s-a suspendat organizarea alegerilor democratice.

Odată instalată în funcţie persoana dorită s-au pus în aplicare toate poftele primarului Kovacs.  S-a început cu demolarea şcolii româneşti din sat după ce iniţial se promisese  reabilitarea ei.

S-a revenit asupra deciziei din martie 2017 de a nu construi o capelă în Ianculeşti pentru că.…,, sunteţi prea puţini şi prea săraci  ca să se facă o Capelă,,  şi s-a dat drumul la o construcţie simplă, modestă dar cu un cost de 558 de euro pentru 1 mp la care s-au adăugat 60 mii lei ulterior. Şi s-a luat şi teren de la Parohia Ortodoxă Ianculeşti şi s-a întăbulat în domeniul public al UATM Carei! Poate cei care controlează cum a fost posibilă preluarea terenului unei parohii de către primarul Kovacs pentru Primăria Carei vor face lumină în acest caz.

http://www.buletindecarei.ro/2017/03/un-primar-si-presedinte-al-udmr-sunteti-prea-putini-si-prea-saraci-ca-sa-se-faca-o-capela-mortuara-la-ianculesti.html

Abia  după preluarea mandatului de delegat de persoana agreată de Kovacs au fost asfaltate  toate străzile din Ianculeşti chiar dacă nu au denumiri ci doar numere de case. Oare de ce….?

,,În Ianculești au fost asfaltate 15 străzi (de fapt toate străzile din sat), în lungime totală de 4,5 kilometri, având o suprafață însumată de 16.000 metri pătrați,,.…spune un comunicat al Primăriei Carei. Doar că lăţimea medie care rezultă din datele prezentate pe pagina oficială a  Primăriei Carei este de 3,55m iar majoritatea  străzilor au lăţimea de  2,1 m, unele nici atât! La cine a ajuns diferenţa de bani  dintre costul lucrărilor raportate şi cele efectuate?

http://www.buletindecarei.ro/2017/12/corigent-la-matematica-sau-spagar-eminent-din-datele-oficiale-prezentate-de-primaria-carei-despre-asfaltarea-drumurilor.html

Satul Ianculeşti aparţine de Primăria Carei, figurează în prima zonă de impozitare a oraşului, nu are însă apă curentă, nici canalizare şi nici transport în comun către oraş.

Pe când alegeri democratice pentru desemnarea unui delegat sătesc cu domiciliul în Ianculeşti? Poate se va putea salva măcar Căminul Cultural dacă şcoala a fost deja demolată….

Buletin de Carei

,,Ce nu te omoară te întăreşte,,  spune o vorbă românească aşa că ne întărim zi de zi după campaniile de denigrare şi hărţuire declanşate împotriva noastră de aserviţii primarului.

comentarii

de costi la 12 octombrie 2018 - 19:04

prefectura ce spune de afacerile primarului de la carei cu clanul din ianculesti?

Lasati un comentariu