Despre Silviu Dragomir la Castelul din Carei

• publicat la: 4 octombrie 2018
Despre Silviu Dragomir la Castelul din Carei

Joi, 4 octombrie 2018, de la ora 13.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei a avut loc lansarea cărții „Silviu Dragomir – istoric”, Deva, 2018. a Prof. Univ. Dr. Sorin Șipoș.

Alături de profesorul universitar Sorin Șipoș, autor al cărții, la Carei a fost prezent și Lector. Univ. dr. Radu Romînașu de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării din Oradea, care a prezentat volumul.

Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” a deschis și moderat evenimentul.

Cei doi profesori universitari au fost impresionați de eleganța castelului din Carei, de numărul mare de elevi prezenți la eveniment și au subliniat importanța cunoașterii personalităților remarcabile care au participat activ la evenimentele importante care au marcat istoria românilor.

Una din dintre aceste personalități a fost istoricul Silviu Dragomir, care a participat în calitate de secretar la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia în 1918. La manifestare au fost prezenți elevi de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei, însoțiți de doamna prof. Rodica Blideran, elevi de la Liceul Teoretic Carei, însoțiți de prof. Madai Lucian și prof. Pașca Vlad, reprezentanți ai Bibliotecii Municipale Carei, ai Muzeului Municipal Carei și pasionați de istorie.

Evenimentul, organizat de Școala Doctorală de Istorie din cadrul Universității din Oradea, Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir”, cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, s-a desfășurat în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Lasati un comentariu