Alt catarg cu tricolor ridicat la Satu Mare. La Carei nicio şcoală nu a solicitat

• publicat la: 6 noiembrie 2018
Alt catarg cu tricolor ridicat la Satu Mare. La Carei nicio şcoală nu a solicitat

Joi, 8 noiembrie 2018, de la ora 9,00, un nou catarg cu tricolor românesc  va fi ridicat la una din instituţiile şcolare din Satu Mare şi anume Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Spre deosebire de municipiul Satu Mare, în municipiul Carei nicio şcoală nu a solicitat ridicarea unui  catarg cu drapel românesc. De fapt tricolorul românesc nu este bine primit la Carei. Până şi de pe faţada clădirii Primăriei Carei au fost date jos plăcile oficiale cu tricolor şi înlocuite cu unele negricioase, fără fir de tricolor de parcă nu ar fi vorba de o organizaţie guvernamentală din România.

De Ziua Pompierilor sărbătorită cu fast la Carei, ISU Somes Satu Mare a venit cu un catarg mobil  pentru a nu risca o manifestare fără tricolor.

…talpa catargului din prima imagine….

Nici pentru Asociaţiunea culturală ASTRA Carei nu se aprobă de consilierii majoritari UDMR  amplasarea  unui catarg cu tricolor românesc  de parcă ar fi vorba de un steag fascist şi nu al ţării noastre , a tuturor.

Doar cadrele militare mai mult sau mai puţin active sunt cele care au avut binecuvântarea primarului Kovacs  pentru amplasarea de catarg.

Să înţelegem că primarul  favorizează doar cadrele militare nu şi societatea civilă constituită în asociaţii culturale?

Pe când şi în curţile şcolilor careiene catarg cu tricolor românesc?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu