Antiromânism în Anul Centenar la Carei

• publicat la: 14 noiembrie 2018
Antiromânism în Anul Centenar la Carei

Prin acordul 13361 din 10.10.2018, Primăria Carei aprobă dansurile populare maghiare  organizate de Asociaţia ,,Nagykaroly  es Videke,, la Monumentul Ostaşului Român de la Carei. Ca fapt divers menţionăm că asociaţia în cauză nu a depus cu aceşti tineri niciodată coroane de flori la Monumentul Ostaşului Român nici de Ziua Armatei şi nici de Ziua Naţională deşi primăria nu împiedică aceste gesturi.

Tineri participanţi au urcat la data de 13 octombrie 2018 pe blocurile de piatră sculptate şi reabilitate în 2014 cu 39 mii euro fără ca vreun echipaj de poliţie să ia măsuri de ordine. Monumentul Ostaşului Român este un monument de for public aflat pe lista monumentelor naţionale.

http://www.buletindecarei.ro/2018/10/tinerii-maghiari-din-carei-sarbatoresc-balul-strugurilor-pe-monumentul-ostasului-roman.html

Acelaşi primar refuză alături de consilierii majoritari ai UDMR  cererea asociaţiunii ASTRA Carei de amplasare a unui catarg cu tricolor românesc pe domeniul public din Carei pe motiv că ar fi o provocare la adresa maghiarilor.  ,,Nu provocaţi maghiarii,,  a fost exprimarea sa din şedinţa din 27 aprilie 2018.

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/nu-provocati-maghiarii-spune-primarul-kovacs-ca-motivatie-la-refuzul-amplasarii-unui-catarg-romanesc-in-carei-presedintele-psd-carei-vrea-sa-isi-insuseasca-initiativa-astra-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/carei-municipiul-din-judetul-satu-mare-unde-primarul-si-consilierii-udmr-interzic-catarg-cu-drapel-romanesc.html

Pe pagina oficială de socializare a instituţiei Primăria Carei apare imaginea clădirii primăriei FĂRĂ stema României şi fără plăcile oficiale cu tricolor.

Acelaşi primar demnitar al statului român REFUZĂ dreptul  consilierului municipal Ilie Ciută de a iniţia un proiect de hotărâre pentru reabilitare soclu pe care stă bustul EROULUI NAŢIONAL AVRAM IANCU.

De pe faţada Primăriei Carei au fost date jos plăcile oficiale cu tricolor pentru a fi înlocuite cu unele întunecate, neoficiale, fără tricolor. Nicio instituţie abilitată a statului român nu a luat încă măsuri la actul de sfidare al conducerii exclusiv UDMR a mun.Carei.

Republica de la Carei este deja independentă de România?

Legile statului român nu se mai aplică în municipiul Carei? De pe Harta Carei postată pe site ul oficial al primăriei Carei lipsesc până şi denumirile cartierelor Mihai Viteazu  care sunt folosite în obţinerea de fonduri nerambursabile prin proiectele accesate.

Buletin de Carei

comentarii

de Stefan de Carei la 14 noiembrie 2018 - 17:56

Kovacs ca srf al UDMR_ului local,a crezut de cuvinta sa schimbe tablitele cu denumirea strazilor de pe artera principala a orasului,care in mod normal sunt STAS(fond albastru si scris alb),cu niste tablite de culoare neagra si scris tot de culoare neagra de nu poti deslusi ce scrie.Este foarte interesanta ideea de geniu a edilului orasului ca tocmai Str.1 Decembrie 1918 sa fie vopsita in negru,dand apa la moara UDMR,care prin sefii sai au afirmat ca ungurii nu au ce sarbatorii la l Dec.,mai de graba o comemorare a acelei zi.Sa fie oare negrul de pe tablita cu denumirea strazii in cauza ca semn de doliu pentru ei astfel marcat ????

de Buletin de Carei la 14 noiembrie 2018 - 18:14

Asta ca să facă dovada clară a înverşunării împotriva simbolurilor româneşti. Ca să nu aibă nimeni dubii despre cum gestionează un oraş multicultural. Acesta este semnul respectului acordat naţionalităţilor care locuiesc în oraş de un primar plătit de statul român. Pentru unii mumă iar pentru alţii ciumă. Institiuţiile statului român or mai ştii ce municipii fac parte din România?

de Coco Rico la 14 noiembrie 2018 - 20:14

J’attendrai (Django Reihhart)

de edit piaff la 14 noiembrie 2018 - 20:26

moi aussi

Lasati un comentariu