Artiştii din Sfântu Gheorghe nelipsiţi în Anul Centenar la Carei

• publicat la: 7 noiembrie 2018
Artiştii din Sfântu Gheorghe nelipsiţi în Anul Centenar la Carei

Un nou spectacol al Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune” din Sfântu Gheorghe va avea loc la Teatrul Municipal din Carei în data de 20 noiembrie 2018 de la ora 19,00.

Artiştii au apreciat condiţiile oferite la Carei şi revin de câte ori au posibilitatea.  Au apreciat se pare şi portul popular moldovenesc de unde s-au inspirat mai ales la piesele de vestimentaţie ale femeilor care poartă catrinţa cu colţul prins în brâu.

Preţul biletului de intrare este de 20 lei la parter și 15 lei la etaj și se pot achiziționa la biroul Centrului Cultural Carei. Afişul spectacolului este exclusiv în limba maghiară.

Descrierea în limba română oferită de Centrul Cultural Carei….

Cu mâinile am învârtit, cu inima am dănțuit este un spectacol folcloric cu coregrafii inspirate din lumea învârtitelor din bazinul Carpatic. Acest material este cea mai bogată tradiție de dans folcloric de acest gen rămas din epoca barocă în Transilvania. Coregrafii spectacolului sunt Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Busai Norbert, Busai Zsuzsanna, Kádár Ignác, Farkas Tamás, Furik Rita, Richtarcsík Mihály și Ivácson László. Valul dinamic al dansurilor prezentate sunt echilibrate cu scene lirice expresive despre destinul și viața femeii într-o societate tradițională. Oare există fericire absolută în viața contemporană? Oare o femeie poate să rămână fericită și după căsnicie? Oare cum reușim să dăm mai departe valorile noastre generației următoare?

Buletin de Carei

comentarii

de silviu la 8 noiembrie 2018 - 18:29

pentru ei se gasesc bani de dat dar pentru ansambluri romanesti din brasov sau sibiu nu

Lasati un comentariu