Manifestare patriotică la Sanislău în Anul Centenar

• publicat la: 18 noiembrie 2018
Manifestare patriotică la Sanislău în Anul Centenar

La Sanislău, comuna de care aparţin şi satele Horea şi Marna Nouă, primarul Kardos Zoltan şi Consiliul Local au sprijinit organizarea celei de-a VII-a ediţii a manifestării ,,Nu uita că eşti român,, ediţie dedicată Centenarului Marii Uniri.

Alături de Primărie au colaborat la buna desfăşurare a manifestării Şcoala Gimnazială Gheorghe Bulgăr, Biblioteca comunală dar şi Biserica ortodoxă Sf.Mihail şi Gavril.

Un exemplu de bună convieţuire şi respect între cetăţenii comunei. Primarul a purtat eşarfa tricoloră pe tot parcursul manifestării, a fost gazdă primitoare pentru toţi oaspeţii şi a dansat la final Hora cea mare a Unirii.

Au onorat cu prezenţa Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului alături de un sobor de preoţi,primarul localităţii înfrăţite din Republica Moldova, directori de instituţii judeţene, numeroşi invitaţi şi localnici.

Participanţii au venit în alai spre Căminul Cultural, în frunte cu trei călăreţi şi drapele tricolore.

Imnul de stat a fost intonat de către corul Bisericii Ortodoxe din localitate, dirijor Bogdan Zonokan. Au urmat elevii Şcolii Gimnaziale Gheorghe Bulgăr cu un program de cântece şi poezii patriotice şi o scenetă despre dragostea de neam şi ţară.

De la Satu Mare au venit membrii corului Armonia cu un program de cântece patriotice şi poezii.

Recitatul susţinut de corul Bisericii Ortodoxe a fost impresionant de-a dreptul, un recital care ar fi apreciat  pe oricare mare scenă din ţară. Bogdan Zonokan evoluează vizibil pe eveniment ce trece.

Nu au lipsit nici moţii de la Marna Nouă care au venit cu mic cu mare.

Au rostit alocuţiuni Paula Horotan de la Biblioteca Judeţeană, Liviu Marta de la Muzeul Judeţean  şi Mircea Dobra de la societatea Avram Iancu.

Au interpretat cântece patriotice şi colinde Angela Munteanu, Ciprian Tempe şi Dănuţ Mateş.

GALERIE FOTO

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu