Petrică Mureșan și Ducu Bertzi pe scenă la Carei

• publicat la: 30 noiembrie 2018
Petrică Mureșan și Ducu Bertzi pe scenă la Carei

Vineri, 30 noiembrie 2018, începând cu ora 16.00, la scena în aer liber din Parcul dendrologic din Carei au continuat evenimentele culturale dedicate Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri.

Pe o vreme geroasă, programul a fost deschis de membrii Corului „Angeli” din cadrul Seminarului Teologic Ortodox Român „Sf. Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, care au interpretat melodii patriotice și colinde. Corul a fost condus de preot prof. Univ. dr. Andrei Baboșan.

Corala bărbătească „Armonica”, condusă de Ioan Tordoi a prezentat, de asemenea, un program care a cuprins cântece patriotice și colinde.

Formațiile de dans modern Magic Dance, de la Centrul Cultural Carei(coordonator: Raluca Păvăluc) și Club Dance, de la Clubul Copiilor Carei (coordonator: Cătălina Curceanu) au prezentat două dansuri, un dans modern și „Ciuleandra”.

Ansamblul folcloric „Mugurelul” din Câmpia Turzii, coordonat de maestrul coregraf Nelu Mihășan și de conducătorul muzical Nelu Gabor, a impresionat publicul prezent cu un program complex de cântece și jocuri populare din Câmpia Transilvaniei, dar și din alte regiuni ale țării. Solista ansamblului, Milena Bandici a interpretat mai multe melodii populare și a atras atenția celor prezenți cu timbrul vocal deosebit, dar și cu forța vocii.

În jurul orei 17.30 a urcat pe scenă îndrăgitul interpret de muzică populară și de petrecere, Petrică Mureșan, alături de formația de acompaniament, toţi  bine încotoşmăniţi. Solistul a pregătit un program bogat din care nu au lipsit melodiile populare, cântecele de petrecere, dar nici melodiile patriotice sau colindele.

Cunoscutul solist folk Ducu Bertzi a încheiat programul muzical cu un recital live de zile mari, alături de formația de acompaniament. Vremea geroasă  a ţinut departe de scenă mulţi careieni. Publicul a fredonat alături de Ducu Bertzi cunoscutele melodii ale acestuia, dintre care amintim „Când s-o-mpărțât norocu’”, „Floare de colț” sau „Așa-mi vine câteodată”.

Spectacolul de lumini și lasere marca „Conexiuni” a încheiat seara de program cu un spectaculos show pregătit special cu această ocazie. Fondul sonor a creat , care a constat într-un colaj din melodii cunoscute din repertoriul național, atât muzică clasică, cât și rock, a completat jocul impresionant de lumini și simboluri românești.

 Evenimentul a fost prezentat de Adrian Ștefănuți.

 Manifestarea, dedicată Zilei Naționale a României și sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a fost organizată de către Centrul Cultural al Municipiului Carei, în colaborare cu Direcția de Cultură Carei și Centrul de Promovare a Turismului Cultural și s-a desfășurat în cadrul proiectului ”La Mulți Ani, România!”. Proiectul a fost finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

 Programul cultural dedicat Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri, în cadrul proiectului „La Mulți Ani, România!”, continuă sâmbătă, 1 decembrie 2018, după programul:

  Sâmbătă, 1 decembrie 2018, Monumentul Ostașului Român, ora 12.00

 Moment omagial dedicat Zilei Naționale, Te Deum, depuneri de coroane, moment artistic patriotic ”La Mulți Ani, România!”

 Expoziție în aer liber: „Români care au scris istorie” – 100 de personalități din diverse domenii care au avut realizări deosebite

Ora 13.00 – Expoziție personală de pictură prof. Aurel Donca (Castelul Károlyi)

 Sâmbătă, 1 decembrie 2018, Parcul Dendrologic (aer liber), ora 16.00

 16.00 Spectacol de muzică și dans popular susținut de Ansamblul Ceatăra, Ansamblul din Lucăceni, Recital de muzică populară Ana Holdiș Pop

16.45 Concert live susținut de Narcisa Suciu

17.30 Concert D.J. Project

18.15 Recital de muzică populară Marius Ciprian Pop

Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, Monumentul Ostașului Român, ora 19.00

Foc de Artificii

 

Lasati un comentariu