Prezentarea şi sfinţirea Drapelului de Luptă al jandarmilor sătmăreni

• publicat la: 21 noiembrie 2018
Prezentarea şi sfinţirea Drapelului de Luptă al jandarmilor sătmăreni

Astăzi, 21.11.2018, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a avut loc ceremonia de prezentare şi sfinţire a drapelului de luptă al unităţii.

Drapelul de luptă ca simbol al identităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „General de Brigadă Ioniţă Borşan” Satu Mare are elementele actualizate conform legii nr. 146/2016: încoronarea acvilei de pe ogiva drapelului, încoronarea acvilei de pe stema aferentă flamurei, însemnul heraldic al Jandarmeriei Române de pe colţuri şi înscrierea oficială şi pe inelul drapelului a denumirii onorifice de „General de Brigadă Ioniţă Borşan”.

Drapelul de luptă al unităţii este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertatea naţională şi tradiţiile de luptă, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

Drapelul de luptă pledează pentru ridicarea spirituală a jandarmilor şi a poporului român, având o mare putere mobilizatoare, pentru trezirea sentimentelor naţionale ale neamului.

Lasati un comentariu