Primarul şi consilierii UDMR Carei refuză Asociaţiunii ASTRA Carei în Anul Centenar amplasarea unui catarg cu tricolor românesc

• publicat la: 5 noiembrie 2018
Primarul şi consilierii UDMR Carei refuză Asociaţiunii ASTRA Carei în Anul Centenar amplasarea unui catarg cu tricolor românesc

O nouă mostră de tratament discriminatoriu aplicat celei mai  ,,vârstnice,,  asociaţii culturale româneşti, ASTRA. Primarul Kovacs  se foloseşte de calitatea pe care o are pentru a trata discriminator asociaţia românească ASTRA în condiţiile în care toţi membrii asociaţiei plătesc taxe şi impozite la oraş spre deosebire de primar.

Primarul iniţiază proiecte de hotărâre la asociaţia unde  este membru fondator pentru a o scuti de impozit sau unde are relaţii de colaborare cu preşedinţii dar refuză solicitările celor pe care nu îi agrează din motive personale. De parcă UATM Carei ar fi o societate comercială privată.

Asociaţiunea ASTRA, Despărţământul Aurel Coza Carei a depus la data de 11 octombrie 2018 o nouă solicitare pentru aprobarea amplasării unui catarg cu tricolor românesc pe domeniul public din municipiul Carei.

Primarul Kovacs nu a avut curajul de a  iniţia proiect de hotărâre  pentru această solicitare, probabil pentru a nu fi din nou premiat cu diplomă românească de către colegii săi din ţară.

La  sedinţa CL din 31 octombrie 2018  nu a fost luată în discuţie solicitarea ASTRA Carei pe motiv că a fost refuzată în aprilie 2018 deşi iniţial şi amplasarea bustului lui Mihai Eminescu şi al Otiliei Marchiş au fost refuzate. Şi amplasarea bustului
Regelui Ferdinand a fost refuzată iniţial la fel cum a fost condiţionată construirea unei capele mortuare în Ianculeşti.

Preşedinte de şedinţă a fost Venig Gabriela, consilier UDMR , administrator la asociaţia care editează ziarul local de limbă maghiară şi la fundaţia Grof Karolyi, expert remunerat la Parlamentul României după cum reiese din Declaraţia sa de Avere.

Venig Gabriela a tratat cu dispreţ solicitarea ASTRA Carei înregistrată la Primăria Carei în data de 11 octombrie 2018 la fel cum a procedat şi în alte cazuri când ASTRA Carei a depus solicitări pentru catarg.

ASTRA CArei refuz

Poate şi Venig Gabriela confundă Consiliul Local Carei cu asociaţiile unde este administrator?

În Anul Centenar, consilieri ai UDMR Carei refuză aprobarea pe domeniul public al unui oraş din România amplasarea unui catarg cu tricolor românesc realizat de Asociaţiunea ASTRA Carei dar nu refuză sumele primite de la statul român ca indemnizaţii sau sprijin pentru activităţile lor.

Dacă urmăriţi înregistrarea şedinţei CL Carei veţi vedea că nu reuşeşte nici măcar să pronunţe corect numele asociaţiunii culturale careiene.

…,,despre acest subiect nu ştiu dacă avem ce discuta….,, afirmă consiliera UDMR Venig Gabriela.

Despre acest subiect de discriminare a unei asociaţii româneşti nimeni din presa locală nu a luat atitudine şi nici pe pagina oficială a Primăriei Carei nu a fost menţionat niciun cuvânt.

Înregistrarea intervenţiei consilierei Venig

VIDEO

Buletin de Carei

comentarii

de Poet Carei city 2018 la 6 noiembrie 2018 - 13:29

Refuza,refuza ce mai refuza,construirea fabricii noi si aia refuza,si putem sa cumparam din noile supermarkete,cate fabrici a falimentat,in anii 90 cati au lucrat,si cate fabrici a existat,in alte zone ale tarii se poate investi,zona Carei City e numai pustii,totusi sa ne bucuram,cu multi bani al acestei EPOCA CENTENARA sa cumparam.

de nelu la 6 noiembrie 2018 - 16:44

rusine fratilor de la udmr carei!!!! sa va fie rusine ca sunteti antiromani pe banii statului roman!!!! venig gabriela de ce te deranjeaza un catarg cu tricolor romanesc pus de asta carei??? nu place la tine astra si tricolorul romanesc???/nu din banii romanesti traiesti si tu ca si noi???? sa iti fie rusine ca discriminezi romanii!!!!!

de up la 7 noiembrie 2018 - 12:13

Sa sters comentariul meu de ce.Inaintea mea este un cumentariu plin de injurii pe placul dn.Ciuta.Eu nu am nimic de ascuns si spun adevarul gol golut.Pare ca deranjeaza.Daca nu ar fi interese intre tabere nu ar deranja macar o parte.Eu in prostia mea am crezut ca adevarul se poate comenta in acest ziar dar m-am inselat.E asa cum se spune in public se cearta iar in particular isi vad de afaceri profitabile pentru ambele parti.Nu e bine domnule chestor nu e bine.Nu am sa mai citesc ziarul si nu am sa mai comentez nimic.Ati perdut un cititor fidel.

de Buletin de Carei la 7 noiembrie 2018 - 13:27

Avand in vedere ca nu postati cu adevarata identitate poate fi considerat comentariul chiar o provocare. ,,eu nu am nimic de ascuns,, e din start o minciuna din moment ce va ascundeti identitatea. Acuzati fara sa aveti dovezi ceea ce inseamna ca sunteti cu adevarat doar un provocator ascuns. Afacerile Buletin de Carei si ale administratorului sunt la vedere si nu au nimic a face cu consilierii UDMR Carei sau cu primaria si institutiile statului. Este motivul pentru care suntem mereu denigrati si dati in judecata de ciracii primarului. Deci nu va promovati aici manipularile si minciunile ordinare. Noi raspundem pentru ceea ce scriem si inca nimeni nu a demonstrat ca cele postate nu sunt reale.

Lasati un comentariu