Săptămâna Globală a Antreprenoriatului marcată la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Maniu,,

• publicat la: 14 noiembrie 2018
Săptămâna Globală a Antreprenoriatului marcată la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Maniu,,

Potrivit unui comunicat remis Buletin de Carei, astăzi, 14 noiembrie 2018, elevii clasei a XI-a C de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu, având calificarea Tehnician in activitati economice, au participat la o lectie de antreprenoriat.

In această săptămână, 12-16 noiembrie, s-a sărbătorit  Săptămâna Globală a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week 2018, prilej cu care, la nivel european si international, se derulează diferite activitati cu scopul de a imbunatati imaginea antreprenoriatului ca optiune de cariera pentru tineri.

Initiativa apartine doamnei prof. ec. Govor Aurelia iar activitatea a fost desfăşurată prin programa Junior Achievement de educatie antreprenoriala – Economia Afacerilor, program la care au fost înscrisi in prealabil (începutul anului scolar) elevii participanti.

La acestă lectie de antreprenoriat  a fost invitat la clasa domnul Valentin Potra, in calitate de director general al S.C. VARGA QUATTRO S.R.L., unul dintre cei mai importanți jucători ce activează pe piața producătorilor din domeniul panificației din Nord-Vestul României. Pe parcursul întâlnirii, acesta a prezentat elevilor povestea afacerii, avantajele si dezavantajele in aceasta cariera, a raspuns intrebarilor adresate de elevi, a punctat cateva sfaturi pentru tinerii care vor sa inceapa o afacere.

Feedback-ul primit din partea elevilor a fost unul pozitiv, a fost o lectie altfel, au avut ocazia sa simta mai îndeaproape pulsul afacerilor, cu riscurile si beneficiile pe care le genereaza.

La sfârsitul activitătii, domnul Valentin Potra a oferit elevilor participanti mici pachete cu produse din partea firmei S.C. VARGA QUATTRO S.R.L. Totodata acesta si-a exprimat dorinta de a mai participa la  astfel de activităţi.

comunicat

Lasati un comentariu