Şi careienii merg călare la Alba Iulia de Ziua Naţională!

• publicat la: 14 noiembrie 2018
Şi careienii merg călare la Alba Iulia de Ziua Naţională!

Acum 100 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României. La fel va fi şi acum când vom marca Centenarul Marii Uniri.
Pe 1 Decembrie 2018, Alba Iulia devine capitala României, centrul principal al evenimentelor ce marchează 100 de ani de la Marea Unire.

Data de 1 Decembrie 1918 a rămas un simbol al afirmării hotărâtoare a poporului de a-şi decide singur soarta.
Cei care au văzut pe viu înfăptuirea acestui vis de veacuri au pierit purtând în inimi fiorul libertărţii. Pentru generaţiile mai tinere, Unirea de la 1918 a devenit doar o frumoasă lecţie de istorie.

Din respect pentru toate acţiunile înaintaşilor noştri, un grup cu inima română din Carei, Tăşnad, Ardud sau Satu Mare vor porni călare către cetatea Alba Iulia cu câteva zile înaintea datei de 1 Decembrie. Acțiunea aparține Asociației Ecvestre ”Perla Neagră” din Satu Mare, consilierului judeţean Adrian Cozma care și-a propus refacerea gloriosului traseu, călare.
Alături de călăreţii din Ardud se vor alinia şi cei din Tăşnad şi Carei. Frumoşii cai de la Regatul Cailor din Tăşnad vor fi prezenţi în cetatea Alba Iulia de Ziua Naţională. Pregătirile sunt în toi, zilnic au loc antrenamente.

Călin Astalîş este proprietarul Regatului Cailor din Tăşnad şi a pus la dispoziţia celor interesaţi exemplare de mare valoare şi frumuseţe.

FOTO GALERIE

.
Din Carei participă Gheorghe Pop şi fii săi Ciprian şi Mihai iar din Tăşnad alături de Călin Astalîş vor sta fiica sa Ariana şi Dragoş Sanfira.

Nu e simplu să mergi călare sute de km şi să rezolvi pe traseu cazareapentru cai şi călăreţi. Toate cheltuielile sunt suportate de către fiecare călăreţ în parte deci efortul lor e şi mai mult apreciat.
Pe tot parcursul deplasării lor vă vom ţine la curent cu tot ce se petrece… întâlniri cu alţi români, intrarea în cetatea unde a intrat şi Mihai Viteazu voievod cu harta Daciei în mâini în 1600 precum şi instantanee de la ceremoniile din data de 1 Decembrie 2018.
,,Vin românii, vin la Alba iar
Vin la Alba iar…,,

Lasati un comentariu