Ultimatum amânat cu 2 luni

• publicat la: 22 noiembrie 2018
Ultimatum amânat cu 2 luni

Duminică, 18 noiembrie 2018, a expirat ultimatumul acordat credincioşilor din Ianculeşti de către preotul paroh privind continuarea activităţii sale. Acesta solicitase credincioşilor şi consiliului parohial ca să îi asigure anumite sume în caz contrar  ameninţând cu demisia.

La finalul slujbei, în faţa bisericii au avut loc discuţiile privind sumele încasate de acesta ca salar şi necesitatea susţinerii financiare de către comunitate pentru ca parohul să fie pe deplin mulţumit.

Credincioşii spun că li s-a comunicat că din salariul de 4500 lei brut acesta încasează doar 2300 lei din care Protopopiatul Carei îi mai reţine anumite sume astfel că în ultima lună a încasat doar 500  de lei.

Pentru ca sărbătoarea Zilei Naţionale şi a Centenarului Marii Uniri să nu fie umbrită în satul Ianculeşti de astfel de pricini iniţiate de paroh, un fiu al satului de la SC Ianculesti SRL a  promis că va asigura pentru lunile noiembrie şi decembrie pretenţiile financiare ale preotului.

Tot credincioşii  ne-au comunicat că li s-a atras atenţia să nu mai comunice ce se petrece…,,că rufele murdare se spală în familie,, astfel că ne punem întrebarea dacă preotul recunoaşte că există ,,rufe murdare,,?

În discuţie au apărut şi referiri la Buletin de Carei şi administratorul acestuia, doi credincioşi fiind arătaţi cu degetul  pentru buna înţelegere cu ,,doamna Ciută,,.

Astfel de practici nu fac cinste unei feţe bisericeşti care ar trebui să propăvăduiască buna înţelegere între toţi credincioşii şi mai ales  cinstirea adevărului pentru că….,,Aşa cum a spus Mântuitorul, adevărul te va elibera,,.

Acestea să fie preocupările dintr-o comunitate când Ziua Naţională din Anul Centenar bate la uşă?

Oare precucernicul părinte a povestit credincioşilor despre actul Marii Uniri  în care biserica a avut un rol însemnat sau este preocupat doar de  nevoile financiare?

Primăria Carei de care aparţine satul Ianculeşti a preluat o parcelă de pământ din parohia ortodoxă fără ca să fie chemaţi credincioşii să ia atitudine împotriva acestui act. Capela mortuară recent sfinţită a fost realizată la suprapreţ, pentru 1mp de construcţie plătindu-se 558 euro la care s-a mai adăugat un supliment de 60 mii lei.

Dacă construcţia ar fi fost realizată la preţul pieţei atunci restul sumei uriaşe alocate ar fi putut rămâne la parohia Ianculeşti dar nici în acest caz nu a fost luată atitudine ca în cazul reţinerilor practicate de protopopiatul Carei  dacă dăm crezare celor afirmate de paroh la discuţiile cu credincioşii.

Pînă la lămurirea deplină a reţinerilor pe salariu reclamate de parohul din Ianculeşti dorim să aibă parte de o sărbătoare în pace a Centeanrului Marii Uniri şi invităm toţi credincioşii la Monumentul ostaşului Român din Carei în data de 1 Decembrie 2018, Ziua Naţională a României.  toţi suntem fii acestei patrii şi se cuvine să cinstim cum se cuvine acest moment  sublim din istoria noastră.

La Mulţi Ani România!

 

Buletin de Carei

comentarii

de ion la 22 noiembrie 2018 - 20:01

si tot asa !!!

de Fucker la 24 noiembrie 2018 - 20:51

Daca nu-i multumit sa plece la lucru in strainatate sau ca zilier munca nu e rusine.
Preoti HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!2

Lasati un comentariu