Acțiune pe linia fraudelor economice. Conducere fără permis

• publicat la: 14 decembrie 2018
Acțiune pe linia fraudelor economice. Conducere fără permis

O acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor din domeniul dreptului de proprietate intelectuală a fost desfășurată ieri, 13 decembrie a.c., de polițiștii de investigare a criminalității economice.

 Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat la data de 13 decembrie a.c., o acțiune, pe raza județului Satu Mare, în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor din domeniul dreptului de proprietate intelectuală.

În cadrul acțiunii au fost verificați 15 operatori economici, cu privire la expunerea spre vânzare de produse suspecte a fi contrafăcute, verificarea legalității provenienței bunurilor expuse spre comercializare, modul de înregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii și serviciilor oferite clienților, precum și deținerea avizelor și autorizațiilor legale.

În urma activităților desfășurate polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2 500 de lei și au fost ridicate în vederea confiscării bunuri și bani, în valoare de peste 3 400 de lei.

Infracțiune flagrantă constatată de polițiști

 Un bărbat, de 48 de ani, a fost prins în flagrant de polițiști în timp ce ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-un autoturism.

 Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au surprins în flagrant, la data de 13 decembrie a.c., în jurul orelor 16.20, un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Satu Mare, în timp ce ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-un autoturism.

Astfel, susnumitul a deschis geamul unui autoturism aflat parcat pe strada Petru Bran din municipiul Satu Mare, și a introdus mâna în interiorul autovehiculului însă nu a reușit să sustragă bunuri întrucât a fost surprins de polițiști.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Conducere fără permis

 Polițiștii au depistat la data de 13 decembrie a.c., o femeie, de 33 de ani, care se afla la volanul unui autoturism în localitatea Apa, fără a poseda permis de conducere.

Ieri, 13 decembrie a.c., în jurul orelor 18.20, polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au procedat la oprirea unui autoturism, pe raza localității Apa, însă având în vedere faptul că persoana de la volan nu a respectat semnalul polițiștilor aceștia au pornit în urmărirea ei.

În timpul urmării, conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil din localitate, rezultând pagube materiale.

Procedând la verificarea persoanei de la volan, polițiști au stabilit că este o femeie, de 33 de ani, din județul Satu Mare, care nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Lasati un comentariu