CENTRE DE DEZINTOXICARE PENTRU TINERII DEPENDENȚI DE DROGURI

• publicat la: 14 decembrie 2018
CENTRE DE DEZINTOXICARE PENTRU TINERII DEPENDENȚI DE DROGURI

Există mai multe droguri care dau dependenţă, dar tratamentul este, în general similar, indiferent de tipul de substanţă utilizată. Cu toate acestea, tratamentul este de obicei individualizat, într-o oarecare măsură, în funcţie de caracteristicile consumatorului – programele de tratament se adresează, de obicei problemelor complexe de tip fizic, psihologic şi social.

Din păcate, atunci când vine vorba de dependenţa de alcool şi alte droguri, nu există garanţii pentru tratamentul perfect. Pentru că este o boală cronică recidivantă, părinţii nu trebuie să se gândească la un tratament ca o modalitate de a ,,vindeca” copilul pentru totdeauna.

Asistenţa integrată a dependenţei de droguri – tratamentul trebuie să fie adaptat modelului de abuz de droguri, problemelor medicale, psihiatrice şi sociale aferente. Unele centre oferă programe de tratament în ambulatoriu, ceea ce ar permite adolescentului să rămână în şcoală.

Cu toate acestea, unii adolescenţi au nevoie de tratament în regim rezidenţial. Un consilier în adicţii vă poate oferi sfaturi cu privire la cele mai bune opţiuni de tratament.

Dezintoxicarea – în cazul consumului de droguri, implică de regulă spitalizarea şi reprezintă un set de intervenţii medicale (în special administrarea de medicamente) cu scopul de a controla efectele intoxicaţiei acute şi de a diminua simptomele de sevraj.

Unde puteți cere ajutor pentru un adolescent/tânăr dependent de droguri?

În caz de urgență-adresați-vă la cea mai apropiată unitate spitalicească.

Pentru renunțarea la droguri există secții de spital specializate în dezintoxicare, precum și o serie de servicii oferite de instituții de stat, private sau de ONG-uri, care pot contribui la tratamentul de lungă durată și menținerea abstinenței. Iată câteva date de contact utile celor ce caută o ieșire din capcana drogurilor.

AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG

  • Dispune de o rețea compusă din centre județene, respectiv 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog – CPECA și 5 Centre de Asistenţă Integrată în Adicţii – CAIA, 3 în Bucureşti, 1 în Iaşi, 1 în Oradea. Fiecare CPECA şi CAIA are în componenţa sa o echipă terapeutică formată din specialişti în domeniul medical, psihologic şi social, cu pregătire în domeniul adicţiilor.

 

 MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

  • Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţilor pentru Tineri ,,Sf. Stelian” Str. ing. Cristian Pascal, nr. 25-27, sector 6, Bucureşti Tel, fax.: 021/315.49.61
  • Spitalul Clinic de Copii ,,Grigore Alexandrescu” – Secţia Toxicologie, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 30 – 32, sect. 1 Bucureşti, Tel : 021.210.61.83, 021.210.62.82
  • Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca – Secţia toxicomanie copii

Str. Ospătăriei, Tel: 0264428491

CENTRE DE TRATAMENT ONG/PRIVATE

  • Asociația Crucea Albastră: Centrul de Tratament pentru bărbaţi ,,Nazaret”, comuna Şura Mică, Sibiu, tel. 0269 577 316,  Centrul de Tratament pentru femei ,,Insula Speranţei„, comuna Şelimbăr, Sibiu, tel. 0269 560 960
  • Centrul de sănătate OXIGEN, Strada Depoului nr. 6, Bacau – Romania, centruloxigen@yahoo.com, tel/fax +40 755 855 397, +40 334 105 797-oferă tratament rezidențial pentru dependenții de alcool și droguri.
  • Rețeaua de clinici ALIAT (6 clinici în Constanța, Brașov, Suceava, București) oferă tratament rezidențial și ambulator pentru dependența de alcool, droguri, jocuri de noroc și alte adicții.Contact: Clinica Aliat Suceava și Clinica Rezidențială Aliat Suceava, Adresa: str. Mihai Eminescu, nr. 10, Suceava, tel.: 0720 863 222 / 0748 230 409, contact@aliat-suceava.ro

 

http://www.buletindecarei.ro/2017/04/primarul-din-foieni-vs-inspector-sef-politie-pe-tema-distributiei-de-droguri-in-zona-carei.html

Lasati un comentariu