Consilierii nu au votat mărirea chiriilor la Piaţa Agroalimentară. Kovacs: ,,aţi fost populişti!”

• publicat la: 20 decembrie 2018
Consilierii nu au votat mărirea chiriilor la Piaţa Agroalimentară. Kovacs: ,,aţi fost populişti!”

Inedit! Consilierii UDMR  nu au mai votat  în bloc. Proiectul privind mărirea taxelor şi chiriilor la piaţa Agroalimentară Carei a căzut la vot. 10 dintre consilierii municipali nu au fost de acord cu proiectul iniţiat de primarul Kovacs. Răspunsul primarului: Aţi fost populişti! Primarul nu a mai reuşit să îşi convingă consilierii UDMR să voteze proiectul pe care l-a iniţiat.

Astăzi, 20 decembrie 2018, a avut loc la Primăria Carei şedinţa Consiliului Local.

Unul dintre proiectele supuse dezbaterii aleşilor locali a fost legat de stabilirea taxelor şi chiriilor la SC Piete-Parcări SRL unde actionar este Consiliul Local.

Administratorul pieţei a solicitat mărirea taxelor şi chiriilor  din incinta Pieţei Agroalimentare.

Comisia juridică din cadrul CL nu a fost de acord cu acest proiect care prevedea preţuri mult mai mari pentru spaţiile închiriate producătorilor faţă de cei care vin să comercializeze produse industriale.

Intervenţia consilierei Eva Mărginean privind inoportunitatea ridicării chiriilor şi taxelor de la piaţa  de alimente a atras comentarii din partea primarului Kovacs şi a viceprimarului Keizer.

Kovacs a afirmat că mai importanţi sunt  cumpărătorii decât micii producători….., mie ,,,mi-e milă de cumpărători nu de vânzători. Creşterile mi se par pertinente , nu am discutat cu Melinda (administratorul pieţei-n.r.),,.

În urma votului negativ acordat proiectului pentru mărirea taxelor primarul Kovacs a exclamat…Aţi votat populist!

La fel de deranjat a fost şi viceprimarul Keizer care afirmă că…mâine să nu cereţi să fim la zero la piaţă. Noi îi oprim pe cei de la piaţă acum dar apoi vin toţi deştepţii la tine să ţină lecţii  că piaţa merge pe minus…..,,

A avut o intervenţie şi consilierul Ciută care consideră că trebuie protejaţi producătorii locali.

,,Trebuie să avem grijă şi de cei care produc…avem aici creşteri propuse de la 10 la 100%. ..cine vine cu flori trebuie să îi luăm tot ce câştigă? Să se meargă cu un procent unitar faţă de preţul vechi. Adică pentru un comerciant de produse industriale se percepe  6 lei la mp pe lună iar pentru un producător cerem 3 lei pe mp pe zi?,,

Cu cele 10 voturi împotriva proiectul de mărire de taxe şi impozite nu a fost adoptat.

Găsiţi mai jos Proiectul de Hotărâre în forma sa iniţială.

Proiect Piata cladiri si taxe

Buletin de Carei

Lasati un comentariu