Consultare publică la Judecătoria Carei. Sala de căsătorii va deveni Sală de Judecată

• publicat la: 14 decembrie 2018
Consultare publică la Judecătoria Carei. Sala de căsătorii va deveni Sală de Judecată

Joi, 13 decembrie 2018, la sediul Judecătoriei Carei a avut loc o consultare publică privind varianta preliminară  a PLANULUI DE MANAGEMENT SOCIAL ŞI DE MEDIU (PMSM) întocmit pentru reabilitarea clădirii degradate în care funcţionează instanţa careiană.

Din partea Ministerului Justiţiei a participat dl Adrian Mihăilescu, din partea Primăriei Carei a fost delegat să participe Emil Petcu, şef birou patrimoniu, din partea Apaserv a fost prezent Sorin Oprea, din partea FDG  care deţine clădirea vecină  a participat consilierul Muller iar din partea Tribunalului  Satu Mare, ing. Acs Emoke.

Preşedinta Judecătoriei Carei a invitat la consultarea publică şi reprezentanţi ai DelGaz şi ai Electrica SA.

Presa a fost reprezentată doar de Buletin de Carei, niciunul dintre cei plătiţi de Primăriei pentru servicii de informare sau consiliere nefiind prezenţi.

Domnul  Adrian Mihăilescu a făcut o prezentare detaliată a tuturor  aspectelor cuprinse în Planul de mangement social şi de mediu. A scos în evidenţă faptul că se va pune accent pe păstrarea arhitecturii iniţiale, pe respectarea detaliilor arhitecturale,  pe asigurarea protecţiei mediului înconjurător pe perioada derulării lucrărilor de reabilitare. S-a subliniat importanţa acordată fiecărui detaliu pentru ca la final  clădirea reabilitată să fie una comparabilă cu un Palat de Justiţie.

Clădirea în cauză a trecut din domeniul public al mun.Carei în cel al statului român potrivit celor afirmate la întrunire.

S-a adus la cunoştinţa celor prezenţi că locaţia unde se va muta instanţa pe perioada celor 2 ani cât vor dura lucrările finanţate prin proiectul depus la Banca Mondială va fi Centrul Social.

Partea de clădire oferită este cea cu intrare separată de pe strada Ţibleşului. Aici există posibilităţi adecvate de parcare şi de derulare a activităţilor specifice instanţei.

Una dintre sălile de judecată va funcţiona în actuala Sală de Căsătorii. Data de la care se presupune că va avea loc mutarea este luna iulie 2019.

Potrivit celor declarate de Emil Petcu, şef Birou Patrimoniu, partea din clădirea Centrului Social unde se doreşte a se muta Judecătoria Carei este goală adică disponibilă în proporţie de 80%.  Consiliul Local Carei va trebui să aprobe mutarea Judecătoriei Carei în locaţia Centrul Social. Primăria Carei va pune la dispoziţie această parte de clădire cu titlu gratuit. Preşedinta Judecătoriei Carei a precizat că nu va cere ca utilităţile să fie plătite de Primăria Carei.

Valoarea lucrărilor de reabilitare asediului Judecătoriei Carei, finanţate de Banca Mondială, se va ridica la aproximativ 1 milion de dolari.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu