Deci…se minte! Primăria Carei nu a dat încă o locuinţă mamei Laura Ruja cu patru copii

• publicat la: 6 decembrie 2018
Deci…se minte! Primăria Carei nu a dat încă o locuinţă mamei Laura Ruja cu patru copii

Cazul Laurei Ruja, tânăra mamă care îşi  creşte singură cei patru copii minori  este departe de a fi rezolvat deşi  s-a vehiculat că Primăria Carei  va da până de Crăciun o locuinţă din fondul locativ.

Astăzi, 6 decembrie 2018, de ziua Sf.Nicolae, mămica Laura Ruja încă mai bate fără succes la uşile din Primăria Carei. Unii îi dau speranţe dar îi cer mai multă răbdare, până în februarie …iar alţii îi spun verde în faţă să nu îi mai deranjeze.

Toţi cei care dau sfaturi tinerei mame cu 4 copii au însă  o locuinţă a lor şi nu sunt nevoiţi să se ploconească pe la toate porţile din Primărie sau de la Prefectură.

În luna iulie anul trecut, publicam lista cu cei 45 de solicitanţi de locuinţe ANL.  Printre ei se afla şi Laura Ruja, în coada listei ce-i drept pentru că…avea punctaj 0.

Şi acum un an de zile Laura Ruja avea tot 4 copii şi avea aceeaşi diplomă destudii medii. Chiar nu a întrunit niciun punct? Toţi cei din faţa ei aveau mai mulţi copii minori? Sau copiii nu sunt un factor decisiv în luarea deciziei de repartiţie a unei locuinţe?

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/lista-cu-cei-45-de-solicitanti-de-locuinte-anl-carei-publicata-pe-site-ul-primariei-la-solicitarea-buletin-de-carei.html?fbclid=IwAR0O6lIMQYmM8gbJL75dGIlRQPIt8MTduCdYh600PWxkx0SBVKGLwgJ89ys

Ca orice mamă care doreşte să ofere condiţii cât mai bune copiilor ei, Laura nu s-a lăsat descurajată de acest punctaj  ZERO obţinut. A continuat să bată la alte uşi poate poate cineva  va realiza că are 4 copii pe care doreşte să îi crească decent.

A trecut şi pe la blocurile ANL şi la cele sociale date în folosinţă pe strada Tireamului şi a văzut că nu doar cei nevoiţi au primit apartamente noi. Parcările sunt pline de maşini  pe care nu oricine şi le poate permite. Laura Ruja nu are nici maşină şi nici părinţi care lucrează pe la primărie…

La blocurile ANL există  apartamente care sunt goale încă de la recepţia blocului. Unul se află la etajul 3 în blocul B ap.12,U.Ş.  iar celălalt este la B86 ap.8, K.K.  Niciunul dintre cei doi chiriaşi cu cheltuielile la zi dar fantomatici nu are copii.

Laurei i s-a spus că nu are studii superioare deci şansele ei se reduc.  A aflat  şi alte lucruri dar având în vedere situaţia ei materială precară nu îşi poate permite să ofere nimic. Nu a avut mereu un venit stabil dar în condiţiile în care ai de crescut 4 copii minori, 2 la şcoală şi 2 la grădiniţă,  ce fel de loc de muncă îţi permiţi?

Lista cu solicitanţii de locuinţe ANL din iulie 2017

ANL Carei lista nominala

Comisia

A fost şi la Instituţia Prefectului dar de acolo a fost reorientată spre Primăria Carei.

Laura este o luptătoare şi nu cedează uşor când vine  vorba de copii ei. A aflat că mai există locuri şi în blocurile de locuinţe sociale de pe strada Tireamului dar şi în oraş, pe strada Ignişului.

Chiar nu există  o soluţie pentru mamele care îşi cresc singure copiii aşa cum există pentru copiii adulţi ai unor persoane bine situate?

Primăria Carei poate să  ofere şi o soluţie de moment pentru această mamă cu 4 copii din moment ce are apartamente închiriate în oraş. Trebuie doar să vrea.

Iar o faptă bună în prag de sărbători este  mereu binevenită!

Buletin de Carei

 

Lista celor care au primit locuinţe sociale. AICI

Criterii de acordare.

 

http://www.buletindecarei.ro/2017/01/90-de-locuinte-de-necesitate-la-primaria-carei-serviciul-asistenta-sociala-stie-de-una-singura-cui-plateste-primaria-utilitatile.html

comentarii

de cocolino la 18 decembrie 2018 - 21:44

Stiati ca?
La pozitia nr.2 in lista celor care au primit locuinta se afla fata vitrega a lui Osan?

de Poet Carei City la 19 decembrie 2018 - 07:00

Ce pozitie,sa fie mare rusine,ca problema nu i rezolvata,putem lauda de realizarile mare,daca nu putem ajuta cand este nevoie,dar totusi o sa avem un oras bine modernizate,cu stil european dezvoltate.

Raspunsuri

Lasati un comentariu