Explozie şi incendiu la Fabrica de ulei Ardealul Carei. Exerciţiu

• publicat la: 7 decembrie 2018
Explozie şi incendiu la Fabrica de ulei Ardealul Carei. Exerciţiu

Un apel la numărul 112 anunță producerea unei explozii și izbucnirea unui incendiu la un operator economic din Carei, care are ca obiect de activitate prelucrarea semințelor oleaginoase și producția de ulei vegetal comestibil. Situația se complică și se agravează în momentul în care se descoperă faptul că, la momentul producerii exploziei, în interiorul secției de extracție se aflau patru persoane, iar din cauza vaporilor combustibili incendiul se propagă cu repeziciune la restul clădirii.

 Cauza probabilă a producerii incendiului – acumularea de vapori de Hexan.

Acesta este, pe scurt, scenariul exerciţiului cu forţe şi mijloace  în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în gestionarea unei situații de urgență generată de accidente, avarii, explozii și incendii în activități de transport și depozitare produse periculoase desfășurat astăzi, 07.12.2018, începând cu ora 11:00, la S.C. Ardealul S.A. Carei.

La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor tactice au participat forţe şi mijloace ale: Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, Seviciului de Ambulanță Județean și Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al S.C. Ardealul S.A. Carei.

În acest amplu exercițiu au intervenit 25 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălțime, o ambulanță SMURD-EPA și două autospeciale de primă intervenție și comandă.

 

Lasati un comentariu