Invitaţie. Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun Carei 2018

• publicat la: 7 decembrie 2018
Invitaţie. Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun Carei 2018

Aşa cum vă anunţam încă din 18 noiembrie 2018, la Carei va avea loc cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de Asociaţiunea ASTRA Despărţământul  “Aurel Coza” Carei în data de 16 decembrie , ora 16,00.

Ediția actuală va fi una specială, închinată Centenarului Marii Uniri.

Urmărim în mod deosebit şi în acest an conservarea și perpetuarea obiceiurilor tradiționale din Ajun până la Bobotează, al colindelor, cu gândul ca acest demers cultural de tradiție să ne apropie și cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, să ne aducă tuturor liniște, pace, sărbătoare în case și în suflet.

Sunt aşteptați copii, tineri şi mai puţin tineri, doritori de a ne face părtaşi la adevăratele comori ale neamului nostru, păstrate cu sfinţenie de-a lungul istoriei noastre multimilenare.

Pentru fiecare ediţie a Festivalului de Datini Asociaţiunea ASTRA Carei a asigurat suportul financiar deoarece cea mai longevivă asociaţie culturală românească nu este sprijinită  de nicio instituţie din judeţ . An de an au evoluat sute de colindători purtători de frumoase costume tradiţionale. Intrarea la spectacol este gratuită.

Cei care doresc să se alăture și să sprijine financiar organizarea ediției din acest an, întrucât se anunță a fi o ediție de amploare,  o pot face prin donaţii în contul deschis la

BCR Carei, IBAN  RO28RNCB0222159783550001

Pentru înscrieri mai puteţi suna  la  0745 632 939 sau puteţi trimite un mesaj la adresa ctdaniela@yahoo.com .

Vă aşteptăm cu drag!

Asociaţiunea ASTRA Despărţământul  “Aurel Coza” Carei

Lasati un comentariu