Judecătoria Carei se mută temporar la altă adresă. Consultare publică

• publicat la: 11 decembrie 2018
Judecătoria Carei se mută temporar la altă adresă. Consultare publică

Pe site ul oficial al Judecătoriei Carei se anunţă o dezbatere publică pentru data de 13 decembrie 2018, ora 11,00 privind reabilitarea şi restaurarea clădirii în care funcţionează, o clădire monument istoric.

Acesta este anunţul postat-

,,Ca urmare a publicării pe site-ul instanţei , la secțiunea Informaţii de interes public ,  a  variantei preliminare a PLANULUI DE MANAGEMENT SOCIAL ŞI DE MEDIU (PMSM) , vă aducem la cunoștință că în data de 13 decembrie 2018 ora 11.00 , cu participarea dl Adrian Mihăilescu din partea Ministerului Justiției la sediul instanţei, va avea loc  consultarea publică cu privire la  reabilitarea clădirii unde are sediul Judecătoria Carei , lucrări care urmează a fi efectuate începând cu  anul 2019 , astfel încât urmează a fi dezbătute împreună cu persoanele care pot fi afectate de proiect şi autoritățile locale , măsurile propuse a se lua pe timpul execuției, existând posibilitatea propunerii şi a altor măsuri față de cele stipulate în PMSM,,.

Frumoasa clădire în care funcţionează din 1968 Judecătoria Carei  nu a fost reabilitată de administraţia locală astfel că se caută alte soluţii pentru reabilitarea şi aducerea ei la stadiul decenţei.

Clădirea Judecătoriei Carei face parte din clădirile de valoare istorică și arhitecturală construite în urmă cu peste 130 de ani (1880-1890) în localitate.

Este listată pe lista monumentelor istorice din județul Satu Mare sub codul SM-II-mB-05277.

Inițial, clădirea a fost folosită ca și casă, între anii 1890-1917, apoi între 1917 -1968 ca locuință pentru bătrâni și din 1968 până în prezent este sediul Judecătoriei Carei.

Pe perioada celor 2 ani în care se vor efectua lucrările, Judecătoria Carei va funcţiona în clădirea Centrului Social recent reabilitat.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu