Se reabilitează drumul Carei-Căpleni

• publicat la: 13 decembrie 2018
Se reabilitează drumul Carei-Căpleni

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a semnat în data de 13 decembrie 2018, 4 contracte de modernizarea infrastructurii rutiere din județ, însumând peste 17 kilometri de drum județean.

Primul tronson de drum, pentru care s-a semnat contractul, asigură legătura rutieră între localitățile Carei și Căpleni. Este vorba despre obiectivul de investiție: „Modernizarea drumului judetean DJ 108C Carei (DJ108M) – Căpleni (Biserica și Mănăstirea Franciscană Sfântul Anton de Padova).

Porțiunea de drum care va fi modernizată are o lungime de 3,5 kilometri, iar lucrarea va fi executată de o asociere de firme:  Samcif SA (liderul asocierii), Alfa Rom SRL, Construcții Drumuri SA, Viakon Drum SRL și SVA Asisteh SRL.

Pentru acest proiect de investiție, în valoare de 4,3 milioane de lei fără TVA, executantul are la dispoziție 3 luni pentru întocmirea proiectului tehnic și 9 luni pentru execuția lucrărilor.

Următoarele două contracte semnate, vor fi executate de asocierea de firme Alfa Rom SRL (liderul asocierii), Samcif SA, Construcții Drumuri SA, Viakon Drum SRL și SVA Asisteh SRL.  Acestea vor realiza lucrările de modernizare a  tronsoanelor de drum „DJ 109M Batarci – Valea Seacă”, în lungime de 4,1 kilometriși “DJ 194B Dara – Dorolț, comuna Dorolț”, în lungime de 6,1 kilometri.

Valoarea lucrărilor pentru primul tronson este de 4,9 milioane de lei fără TVA, iar pentru cel de-al doilea, tot de 4,9 milioane de lei fără TVA.

Cele două sectoare de drum nu au beneficiat de investiții în ultimii 15 ani, fiind executate doar mici lucrări de reparații. În următoarele 3 luni se va face proiectul tehnic, apoi timp de 9 luni vor fi realizate lucrările propriu-zise.

Cel de-al patrulea contract,semnat în cursul aceleiași zile, se referă la reabilitareaunui important tronson de drum județean care asigură ocolirea municipiului Satu Mare de către autovehiculele de mare tonaj.

Vor fi făcute reparatii capitale pe drumul județean DJ 194C: intersecție DJ 194A – Botiz (int. DN 19), pe o lungime de 3,4 kilometri, în localitatea Botiz. Ofertantul câştigător este asocierea de firme Construcții Drumuri SA (liderul asocierii), Alfa Rom SRL, Samcif SA, Viakon Drum SRL și SVA Asisteh SRL.

Valoarea investiției este de 2,7 milioane de lei, fără TVA. Contractul prevede 3 luni de proiectare și 6 luni de execuţie a lucrărilor.

Finanțarea pentru cele 4 obiective de investiție este asigurată prin ProgramulNațional de Dezvoltare Locală, etapa a doua.

 

Lasati un comentariu