Sfinţire de steag la Ianculeşti şi împărţire de cadouri pentru copii

• publicat la: 9 decembrie 2018
Sfinţire de steag la Ianculeşti şi împărţire de cadouri pentru copii

Astăzi după masă la Ianculeşti, satul ce aparţine de Primăria Carei, a fost sfinţit steagul tricolor de pe catargul ridicat în cursul săptămânii trecute. Preotul Oneţ a  oficiat un serviciu religios şi a sfinţit apoi drapelul ridicat de către Sabin Danciu.

Au fost invitaţi apoi toţi copii să îşi ridice pungile cu cadouri oferite de fiii satului Oneţ Constantin şi Ciprian Chiorean.

Una dintre tulnicăresele prezente la manifestare a întrebat de ce nu a fost lăsată să cânte cu tulnicul din moment ce în alte părţi este chemată.

Asociaţiunea ASTRA Carei lansează pe această cale tulnicăreselor invitaţia de a participa la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun de la Carei din data de 16 decembrie 2018 de la ora 16,00 şi de a deschide evenimentul.

Bradul adus de către primăria Carei la Ianculeşti lângă bustul lui Avram Iancu a rămas fără luminiţe, neîmpodobit iar delegatul sătesc numit de primarul Kovacs nu a luat parte la acest moment al sfinţirii catargului şi al împărţirii de daruri pentru copii.

În perioada când delegat sătesc era un localnic cu domiciliul stabil în Ianculeşti, Ciprian Chiorean, în seara de  Moş Nicolae se făcea o serbare în jurul bradului împodobit şi iluminat.

Sărbători Fericite tuturor ianculeştenilor indiferent de orientarea lor politică şi indiferent cărui grup de prieteni aparţin!

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu