Soclul pe care stă bustul lui Avram Iancu la Carei va fi reabilitat. Proiectul consilierului Ciută a fost aprobat

• publicat la: 21 decembrie 2018
Soclul pe care stă bustul lui Avram Iancu la Carei va fi reabilitat. Proiectul consilierului Ciută a fost aprobat

Iniţiat în luna octombrie, proiectul consilierului Ilie Ciută ce reprezintă  opoziţia după cum afirmă primarul ,,nu provocaţi maghiarii,, a fost introdus în Consiliul Local abia în decembrie. După ce a fost semnalată ilegalitatea comisă de primar prin refuzarea unui proiect al unui consilier ales.

Astfel, pe Ordinea de Zi  a şedinţei din 20 decembrie 2018 apare şi proiectul privind reabilitarea soclului pe care stă bustul Eroului Naţional Avram Iancu. Soclul se află în stare avansată de degradare şi se află pe domeniul public, în administrarea oraşului.

http://www.buletindecarei.ro/2017/04/specialistii-recomanda-reabilitarea-soclului-pe-care-sta-eroul-national-avram-iancu.html

Singurul consilier care a iniţiat un proiect pentru reabilitarea acestui soclu  a fost Ilie Ciută. Poate acesta este şi motivul pentru care este mereu atacat şi denigrat, ştiut fiind că Eroul Naţional Avram Iancu nu este bine văzut la Carei de administraţia locală care nu participă niciodată la comemorările din faţa bustului acestuia.

Consilierul a solicitat reabilitarea  de către administraţia locală şi nu de către firme aduse din altă parte.

Acesta este proiectul.

Proiect soclu Avram Iancu

Supus la vot, proiectul a trecut cu unanimitate de voturi.

Să sperăm că nu se va proceda ca la un alt proiect iniţiat de consilierul  Ilie Ciută privind reabilitare alei cimitir , lucrare care a fost  realizată parţial abia la 3 ani de la aprobarea sa.

http://www.buletindecarei.ro/2015/06/la-initiativa-pnl-carei-se-asfalteaza-aleile-cimitirului-central.html

Nici de fonduri nu se pune problema, valoarea lucrărilor fiind un sfert din a celor achitate din bugetul local pentru reabilitare sediu UDMR Carei de pe strada Kolcsey Ferenc nr.2

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu