SPECTACULOS. Cum s-a dezvoltat o perdea de tuia în centrul Careiului în ultimii 30 de ani

• publicat la: 5 decembrie 2018
SPECTACULOS. Cum s-a dezvoltat o perdea de tuia în centrul Careiului în ultimii 30 de ani

Două imagini cu centrul Careiului cuprinse într-un colaj apar pe pagina 3DViewPort, o extensie a firmei AtlasMapping. Una este din anul 1988 iar cealaltă apare ca fiind din 2018 …poate din ianuarie  pentru că de la finele lunii a început montarea schelelor pentru izolarea termică ceea ce în imagine nu se regăseşte.

Schimbarea la care se referă  angajaţii din jurul cabinetului primarului care postează pe paginile lor  în timpul programului ( pe banii noştri)  este  de fapt  apariţia perdelei opace  de tuia care înconjoară şi obturează vizibilitatea Monumentului Ostaşului Român.

Prima imagine redă Monumentul Ostaşului Român aşa cum a fost el aprobat iniţial în anul 1964 pentru ca la 30 de ani distanţă acesta să fie complet obturat de ..un perete de tuia de peste 9 m înălţime. Se pot observa tuia din jurul fântânii arteziene  dar acum 10 ani au fost tăiaţi.

A doua imagine este realizată din cu totul alt unghi şi dacă ne uităm bine, în parcul din jurul castelului  apare şi Pinus Nigra tăiat în ianuarie 2018. Se observă însă foarte bine şirurile de tuia ce acoperă Monumentul Ostaşului Român. Spectaculoasă schimbare…pe toate planurile în cei 30 de ani. Industria ce duduia acum 30 de ani la Carei e o amintire, la fel şi plantaţiile de in şi cânepă sau de tutun.

Atunci, în 1988,  era prezent la Carei statul român prin însemnele sale oficiale dar acum plăcile de pe clădirea Primăriei au fost date jos şi înlocuite cu unele  ornamentale doar, că oficiale nu sunt în niciun caz  cât timp nu au tricolorul ţării în care locuim.

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu