Steagul de la Lucăceni a fluturat la Alba-Iulia

• publicat la: 6 decembrie 2018
Steagul de la Lucăceni a fluturat la Alba-Iulia

Steagul Urmaşilor lui Vasile Lucaciu din satul Lucăceni a fost purtat la Alba Iulia de către familia  Sălăjan care  a participat la manifestările ample dedicate Zilei Naţionale din Anul Centenar.

Satul Lucăceni este locuit de către vrednicii urmaşi ai ilustrului patriot Vasile Lucaciu. Iubitori de ţară şi neam, aceştia nu s-au lăsat deznaţionalizaţi în 1940 când dictatura hortistă i-a expulzat pe cei care nu doreau să renunţe la limba românească strămoşească.

S-au reîntors în 1944 şi 1945 mai căliţi de provocările pe car eau fost nevoiţi să le înfrunte. Au ridicat în 2017 o Troiţă în memoria  refugiaţilor  cu sprijinul Asociaţiei  Românilor Refugiaţi, Expulzaţi şi Deportaţi în urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940 – Filiala Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2017/09/exemplu-de-daruire-troita-ridicata-cu-sprijinul-comunitatii-din-lucaceni.html

Felicitări Urmaşii lui Lucaciu!

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Vasi la 8 decembrie 2018 - 18:27

Steagul lui Lucaciu , da , dar credinta lui Lucaciu si a lui Filip cu acesta cum ramane dragi ,,eroi ” ?

de Sergiu la 9 decembrie 2018 - 11:19

fiti pe pace carcotasilor ca este pe maini bune si steagul si credinta! Primul preot care a ridicat catargul a fost Filip si afostsingurul preot care a participat la sarbatoarea Centenarului din Carei din 28 octombrie. Cum ramane cu slujirea adevarului de preotii care nu au chemat si biserica sora la 1 Decembrie la Carei?

de Vasi la 9 decembrie 2018 - 11:44

Referire s-a facut la parintele Craciun Filip stimabile care a construit biserica din Lucaceni ! Si respect parintelui Radu Filip !

Lasati un comentariu