Târg culinar caritabil la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei

• publicat la: 13 decembrie 2018
Târg culinar caritabil la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei

La Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei a fost deschis astăzi , 13 decembrie 2018, un Târg culinar caritabil. Elevii şi profesorii au pregătit diverse sortimente de produse tradiţionale şi mai puţin tradiţionale pe care le-au valorificat iar fondurile colectare se vor îndrepta spre persoane cu nevoi speciale.

Pe mesele frumos decorate s-au aflat clasicul sandwich, prăjituri de toate felurile , clătite, plăcinte, checuri, ciocolată de casă , biscuiţi de casă sau foetaje.

Târgul de Crăciun organizat astăzi  face parte din proiectul „Petale-n vânt”, proiect civic de voluntariat și caritate implementat de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău.

Elevii, coordonați de cadre didactice realizează diverse produse care prin intemediul unor târguri, își găsesc valoare materială pentru a oferi, în final, ajutor altorcopii, mai puțin norocoși.  Aceasta este ideea centrală a proiectului.

Proiectul este cea mai mare inițiativă de acest gen la nivel național, care are scopul de a sprijini financiar copiii defavorizați  prin intermediul unor activități de voluntariat și caritate.

 Anul acesta beneficiarul proiectului va fi Centrul de zi „Sfânta Tatiana” din cadrul Asociației „Acoperământul Maicii Domnului” Satu Mare. Așadar, toți banii adunațivor fi direcționați către această asociație.

Activitatea intreprinsa de Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei este doar o „petală” în cadrul acestui proiect caritabil şi omenos.

Târgul culinar de Crăciun aimplicat 8 cadre didactice precum si conducerea liceului reprezentată prin prof. Micovschi Adrian, în calitate de director si prof. ing. Oprea Dorina, în calitate de director adjunct.

Cadrele didactice înscrise în proiectsunt: Coşarcă Elena, Miclea Ramona, Sanislai Terezia, Popa Nicoleta, Nuna Mihaela, Mos Augustin, Zota Lavinia si Govor Aurelia, care este si coordonatorul proiectului la nivel de institutie.

La tîrg au putut fi degustate prăjituri, cozonaci, ciocolata de casă, miere, gogosi, clătite, plăcinte si alte bunătăţi. De asemenea au fost expuse spre vânzare diferite decoratiuni de Craciun realizate de catre elevi.

In urma acestei acţiuni s-a strâns suma de 1058 lei. Cum anul acesta, beneficiaruleste din Satu Mare,  cecul final va fi inmanat reprezentanților centrului, într-o conferință organizată la Satu Mare, în prezența tuturor coordonatorilor din școli.

 

 

GALERIE FOTO

Buletin de Carei

Lasati un comentariu