Un consilier al primarului pierde procesul împotriva Buletin de Carei

• publicat la: 28 decembrie 2018
Un consilier al primarului pierde procesul împotriva Buletin de Carei

Buletin de Carei şi administratorul acestuia au fost acţionati în instanţă pentru a doua oară de către consilierul primarului Kovacs. Pe motiv principal de….Avram Iancu şi bustul său din Carei unde în 2014  a fost vandalizată placa cu înscrisuri. Împreună cu careianul Horia Mărieş care a colaborat cu Buletin de Carei prin câteva articole. Reclamantul nu reuşeşte să facă deosebirea nici de această dată între noţiunea de colaboratori şi angajat deci, cu sinceritate,  o bună stăpânire a limbii române nu ar mai fi ridicat astfel de nedumeriri.

La trei ani fără 9 zile de la publicarea articolului privind vandalizarea plăcii de la bustul lui Avram Iancu din Carei consilierul primarului solicită daune de 20 de mii de lei pentru….ameninţare, atingerea onoarei şi alte cele pe care însă nu a reuşit să le probeze.

După ce a pierdut primul proces cu brio, la Tribunalul Satu Mare, în urma recursului depus privind decizia Judecătoriei Carei, consilierul revine şi solicită din nou suma de 20 de mii de lei  ca daune morale, la fel ca în primul caz. Curios este că nici în primul proces şi nici în al doilea nu a putut dovedi daunele suferite. Dar vrea cu orice preţ…20 de mii de lei.

În august 2017 consilierul deschide o nouă acţiune civilă împotriva noastră pe motiv că am fi scris articole defăimătoare şi calomnioase, unul dintre acestea fiind ,,A venit şi rândul lui Avram Iancu. Placa de sub bustul său din Carei a fost distrusă,, publicat la data de 18 august 2014.

http://www.buletindecarei.ro/2014/08/a-venit-si-randul-lui-avram-iancu-placa-de-sub-bustul-sau-din-carei-a-fost-distrusa.html

Instanţa însă a decis că reclamantul nu a fost prejudiciat prin apariţia acestui articol.

La acest proces nu am mai apelat la serviciile niciunui avocat şi am ales să reprezint atât societatea cât şi pe mine personal. După ce în primul proces cu acest consilier a m renunţat la serviciile casei de avocatură din Oradea în plin proces, la proba interogatoriului cu care orădenii nu au fost de acord. O decizie foarte inspirată la acea dată.

În al doilea proces, de la bun început am menţionat că fiecare virgulă din articole este adevărată, fapt pe care am reuşit să îl demonstrez în faţa  judecătorului de la  Judecătoria Carei.

Reclamantul în schimb nu a reuşit să aducă martori sau dovezi cu care să îşi susţină acuzaţiile  potrivit cărora am fi adus atingere onoarei, demnităţii şi reputaţiei sale şi nici nu a reuşit să facă dovada faptului că bustul nu a fost vandalizat.

Până şi în documentele depuse la dosarul cauzei a dat dovadă de lipsă de informaţii exacte şi de nestăpânirea limbii române la nivelul la care se presupune că ar fi necesar unui consilier personal al unui demnitar al statului român.

Pe parcursul primei file din întreaga documentaţie depusă, reclamantul  se referă la Buletin de Carei ca ,,ziar online,, apoi bloc şi apoi blog. Aceştia sunt specialiştii pe care Kovacs îi plăteşte din banul public adunat de la careieni.

Solicitările consilierului primarului nu se opresc aici, acesta considerând că are dreptul la scuze şi la ştergerea tuturor articolelor aşa zis defăimătoare dar de fapt informative. Buletin de Carei deranjează atât de mult conducerea oraşului prin informaţiile oferite  încât se încearcă pe toate căile discreditarea lui şi a administratorului acestuia, independent financiar.

Nu omit nici faptul că a solicitat să se facă dovada dacă am făcut poliţie politică sau sunt ofiţer acoperit al unui serviciu secret în condiţiile în care NU EU am fost membru PCR.

Dar frica de adevăr şi de informaţii corecte dă adevărate coşmaruri celor care se simt cu musca pe căciulă. Poate tot frica de adevăr este cea care a determinat refuzul Primăriei Carei al cărei angajat este şi consilierul, de a face publică Lista cu clădirile retrocedate din 1990 încoace.

Ce a omis însă să facă public referitor la articolul pentru care cere socoteală este faptul că în publicaţia pe care o redactează a afirmat cu un an înainte de vandalizarea bustului, deci în 2013, că Avram Iancu ar trebui judecat de un Tribunal internaţional pentru crime împotriva umanităţii şi că e necesar să se facă dovada dacă este criminal sau Erou Naţional.

Spre disperarea lui, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în noiembrie 2016 legea iniţiată în 2014 de liberalii Crin Antonescu şi Teodor Atanasiu, prin care Avram Iancu este proclamat „Erou al Naţiunii Române“.

Referirile la presa care a scris că nu a fost vandalizat bustul lui Avram Iancu în 2014 în Carei nu au avut niciun suport oficial, documentat aşa că au demonstrat doar cu cine colaborează reclamantul.

Reclamantul nu a dorit nici proba cu martori şi nu a depus la dosar niciun document oficial prin care să dovedească acuzele la adresa noastră. Dar la proba interogatoriului i s-a permis să stea pe scaun, lipit de  masa avocaţilor, lângă avocatul care îl reprezenta.

La fel ca alte procese şi acesta a fost doar unul care să ne ţină cât mai ocupaţi  cu altfel de preocupări decât cele de informare a cititorilor contribuabili despre jongleriile cu banul public ale administraţiei din care face parte reclamantul.

Mai sunt câteva zile în care reclamantul poate face recurs.

În calitate de consilier putea să îl consilieze şi să insiste pe lângă primar  în toţi aceşti ani ca să aducă la acelaşi standard de întreţinere toate monumentele şi busturile din oraş dacă tot  consideră că doreşte respect reciproc. Dar de unde nu-i …bună intenţie….

Daniela Ciută

 

 

comentarii

de eugeniu la 30 decembrie 2018 - 11:22

sugerez sa-si faca el un bust si atunci poate cere daune morale oricarei persoane care va scuipa in acea directie :)) …insa trecand peste asta, cum mama dracilor au ajuns astia pe asemenea functii daca ei habar nu au pe ce lume traiesc? ar trebui introdus un articol in legislatie prin care sa-i oblige sa dea un examen psihologic si unul de cultura generala daca vor sa ocupe o functie pe la primarie :))

de Horia Mărieș la 30 decembrie 2018 - 15:01

Așa arată “scuzele publice” pe care instanța Judecătoria Carei le-a impus consilierului personal al primarului, jurnalistul Boros Ernö, redactor la sãptãmânalul tipărit “Nagykároly és Vidéke”, organ de propagandã al UDMR Carei.

Kkm-aș pe ele de scuze.

De fapt, așa cum și individul școlit la Acad. “Ștefan Gheorghiu” recunoaște în scris, el n-a înțeles absolut nimic din toată tărășenia asta judecătorească.

“Cu toate că nu înțelege în continuare de ce trebuie să o facă.”

Nici nu va înțelege niciodată, fiindcă pur și simplu nu-l duce căpățâna la așa ceva. Este ceva mult prea greu de înțeles pentru el.

https://www.facebook.com/100001567452739/posts/2082024595193102/

Lasati un comentariu