Camere de hotel la Castel?

• publicat la: 20 ianuarie 2019
Camere de hotel la Castel?

Primăria Carei  are în administrare Castelul Karolyi din Parcul Dendrologic. Din toamna anului  2017  administrația locală ar fi putut introduce  taxă de intrare pentru vizitarea acestui obiectiv turistic dar nu a dorit. Astfel că plata tuturor utilităților  se face din bugetul local fapt care nu mai permite și alte cheltuieli de întreținere  sau dezvoltare a turismului local.  Reabilitarea clădirii Castelului s-a făcut din fonduri europene nerambursabile , 5 milioane de euro, dar deși recepția este semnată încă mai sunt spații neterminate de reabilitat.

http://www.buletindecarei.ro/2018/07/cine-a-profitat-de-fondurile-pentru-reabilitare-castel-karolyi-din-carei.html

Recent, a avut loc o discuție la nivel de conducere  a orașului  despre posibilitatea introducerii în circuit hotelier a unor camere din incinta Castelului, aripa dinspre  Monumentul Ostașului Român.  Camerele în discuție sunt de fapt pregătite pentru acest scop din perioada reabilitării altfel nu se explică de ce au deja băi separate fiecare, dotate cu baterii de lux.  Dacă conducerea orașului nu vrea bilet de intrare pentru vizitarea Castelului pentru camerele de hotel va aplica aceeași strategie?

 

Castelul face parte din domeniul public al statului român. Unul dintre consilierii UDMR a solicitat la un moment dat amenajarea aici a unui Centru de afaceri care să aibă în jur prevăzute 160 de parcări… în incinta Parcului Dendrologic.  Proiectul există și se poate consulta la Primăria Carei  de către cei mai neîncrezători și neinformați.

Reabilitarea castelului se datorează inițiativei din 2005 a unui grup de consilieri.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu