Fără spectacol românesc la Carei de Ziua Culturii Naționale. Doar unul în limba maghiară

• publicat la: 16 ianuarie 2019
Fără spectacol românesc la Carei de Ziua Culturii Naționale. Doar unul în limba maghiară

De Ziua Culturii Naționale, la Carei a avut loc spectacolul în limba maghiară a Trupei Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare, „Hippolyt, lacheul”.

Pentru români nu s-a programat din timp niciun spectacol.

În cursul dimineții au avut loc recitări de poezie cu elevii de la toate școlile din oraș sub denumirea de Maratonul poeziei românești precum și o șezătoare , de la ora 9,oo, la Casa de Cultură, realizată de prof.Mihaela Bota. Este pentru prima dată când careienii nu au parte de o manifestare amplă  dedicată Zilei Culturii Naționale unde să poată participa și cei care în prima parte a zilei sunt la locul de muncă.  Poate pentru că anul trecut am semnalat că la frumoasa manifestare de la Castel unde sala a fost plină a lipsit tocmai primarul municipiului, primar care  a onorat însă cu prezența spectacolul dedicat Zilei culturii maghiare. De fapt vorbim despre un primar care a dat jos de pe clădirea Primăriei Carei a plăcilor cu însemne oficiale și le-a înlocuit cu unele negre.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/discriminare-dispret-un-primar-din-judetul-satu-mare-care-trateaza-diferit-locuitorii-orasului.html

Așa se sărbătorea Ziua Culturii Naționale la Carei în anul 2018.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/spectacol-la-carei-dedicat-lui-mihai-eminescu-si-zilei-culturii-nationale.html

Poate a fost prea românesc și cu prea mult tricolor spectacolul și a deranjat conducerea exclusiv neromânească de la Primăria Carei  de nu s-a mai organizat  și în acest an ceva similar.

Buletin de Carei

 

comentarii

de pui la 16 ianuarie 2019 - 13:00

De ce cautam vinovati.Vinovati suntem noi romanii ca nu suntem consecventi.Trebuia si anul acesta organizat la fel ca anul trecut.Nu cautam vinovat pentru neputinta noastră.Sper ca nu asteptam ca maghiarii sa ne organizeze zile culturale romanesti.Anticipez răspunsul:si ei sunt cetateni romani Ha Ha Ha vorba lui stim noi cui.

de Buletin de Carei la 16 ianuarie 2019 - 13:13

Vinovata este Primaria Carei care are datoria sa respecte zilele de sarbatoare natională. Ca doar nu trebuie sa vina românii de pe strada sa faca treaba Primariei Carei. Românii pot sa ia atitudine dar nu pot sa organizeze ceea ce administratia locala are in fisa postului.Si pentru lipsa placilor oficiale cu insemnele nationale de pe primarie tot românii sunt de vina?

de Cornelia la 16 ianuarie 2019 - 17:24

Dezinformare, hsi nao, dezinformare, hsi nao, dezinformare,hsi nao, dezinformare, hsi nao, dezinformare, hsi nao.

de Buletin de Carei la 16 ianuarie 2019 - 21:13

Asa se vede din biroul caldut de la etaj? Daca va deranjeaza de ce nu ati organizat un spectacol la fel ca si anul trecut?

de Poet Carei City la 18 ianuarie 2019 - 10:11

Fara spectacol romanesc,important ca multe supermarkete construiesc,nu conteaza ca unii nu mai biruiesc,ca facturile buzunarele golesc,sa ne uitam inainte,si sa avem zile frumoase.

Lasati un comentariu