Inspectorul şef şcolar vrea doar 2 clase de liceu la unitatea Iuliu Maniu Carei

• publicat la: 15 ianuarie 2019
Inspectorul şef şcolar vrea doar 2 clase de liceu la unitatea Iuliu Maniu Carei

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a aprobat pentru anul şcolar viitor …2 adică DOUĂ clase de liceu pentru unitatea de învăţământ Iuliu Maniu Carei şi 4 clase de profesională.

Degeaba a cerut Liceul Tehnologic Iuliu Maniu 3 clase de liceu…conducerea Inspectoratului vrea doar două, fără să motiveze decizia. În acest an termină 4 clase de învăţământ liceal la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu. După spusele cadrelor didactice s-a depus un memoriu la Ministerul Educaţiei pentru obţinerea a 3 clase de liceu.

Am scris ieri despre reţeaua şcolară careiană  pentru anul 2019-2020, aprobată de consilieri în şedinţa extraordinară din 9 ianuarie 2019.

http://www.buletindecarei.ro/2019/01/reteaua-scolara-careiana-pentru-anul-2019-2020.html

Specificam că adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare prevede ca în  situaţia în care efectivele de elevi ale unor unităţi de învăţământ vor scădea sub cele prevăzute de art.19 alin.1 din Legea Educaţiei Naţionale, acea unitate de învăţământ îşi va pierde personalitatea juridică şi se va reorganiza.

Să fie acea propoziţie una care reflectă intenţiile  de viitor ale conducerii Inspectoratului Judeţean Scolar pentru municipiul Carei?

Nu am uitat de anul şcolar 2016-2017 când la Carei nu exista învăţământ profesional în limba română pentru specializarea ospătar sau vânzător sau tapiţer sau plăpumar sau sudor.

Culmea e că după semnalările Buletin de Carei, din anul şcolar următor au apărut şi clasele cu predare în limba română dar de pe pagina oficială a Inspectoratului Şcolar sătmărean a dispărut pagina în care se specifică situaţia  învăţământului profesional careian de 3 ani.

Aceasta este una dintre capturi…

Acum, pentru învăţământul profesional avantajos de tip DUAL  nu există NICIO clasă cu predare în limba română!

Iar pentru Liceul Tehnologic Iuliu Maniu, cu clase preponderent româneşti, nu se aprobă decât…2 clase de liceu.

Cine a pus gând rău acestui liceu sau…mai bine zis, cine  a pus ochii pe clădirea liceului unde a funcţionat până în anul 1926 Prefectura comitatului?

 

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/09/au-disparut-clasele-de-profesionala-in-limba-romana-la-prestari-servicii-discriminare-in-forma-continua-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/06/careiul-a-ajuns-model-la-nivel-national-dupa-interventia-buletin-de-carei-pentru-respectarea-legii-educatiei.html

.

 

 

 

 

 

Lasati un comentariu