Kovacs aşteaptă la Carei vizita premierului Ungariei Viktor Orban

• publicat la: 7 ianuarie 2019
Kovacs aşteaptă la Carei vizita premierului Ungariei Viktor Orban

Cei care s-au lăsat seduşi de discursul  conciliant al primarului Kovacs au acum o mostră despre  adevăratele sale intenţii. Intr-un interviu acordat unui cotidian judeţean de limbă maghiară prin  intermediul tastelor fostului său consilier personal, Kovacs face referire la scrisorile-invitaţii adresate guvernului maghiar, de regiunea Partium, de proiectele de viitor pentru  Carei dar şi despre evenimentele culturale  din care lipsesc cu desăvârşire românii din localitatea unde este el primar.

Dacă interviul era luat preşedintelui UDMR Carei care este Kovacs nu am fi intervenit în faptul că face referire doar la proiecte pentru cei pe care îi reprezintă ca politician  dar când se face referire la primarul unei localităţi din România datele problemei sunt cu totul altele.

Aşa se explică probabil şi înlăturarea plăcilor  oficiale cu tricolor de pe sediul organizaţiei guvernamentale româneşti care este Primăria Carei sau interzicerea unui catarg cu triclor românesc pe domeniul public.

Tot ceea ce Buletin de Carei a semnalat până acum şi anume acapararea oraşului de către UDMR Carei care are menţionate  până si adresele oficiale ale Primăriei Carei se adevereşte prin interviul din 3 ianarie 2019 acordat de  Kovacs fostului său consilier personal.

Materialul-interviu  nu este însă postat pe blogul fostului consilier şi politician şi nici nu a mai fost tradus în limba română de amicul  siamez de parcă s-ar ruşina de conţinutul său.

Aflăm de la bun început din articolul  Kovács Jenő: „Örüljünk a jónak!” că pentru 2019 ni se pregăteşte la Carei o vizită a premierului Viktor Orban care este solicitat să susţină proiectele primarului  şi …regiunea Partium.

Vizita este preconizată a avea loc  undeva prin luna mai când se  speră că se va termina construcţia bisericii reformate, în prag de alegeri europarlamentare.  Cei care solicită sprijinul guvernului maghiar pentru proiectele primarului  de la Carei sunt Kelemen Hunor si Csuri Istvan, episcopul reformat de Piatra Craiului.  Kovacs se laudă că are pe masă cele 2 scrisori  pentru guvernul maghiar din partea acestora.

Investitia dorită de Kovacs  se doreşte a fi realizată pe terenul de 10ha de pe  strada Tireamului, teren care a fost cumpărat de Primărie acum 10 ani pentru a fi împărtit  tinerelor familii care doresc  să îşi construiască case ca o modalitate de  a reţine cât mai mulţi tineri în oraş.  Acum Kovacs schimbă macazul şi nu mai vrea să parceleze terenul pentru locuinţe destinate tinerelor familii ci doreşte centru de conferinţe, hotel şi terenuri de sport printre altele.  Vorbeşte la televiziunile locale şi în presa plătită despre  preocupările sale de a reduce numărul tinerilor care părăsesc oraşul iar prin spate le taie orice facilitate de a le acorda teren pentru construcţie locuinţe.

La întrebarea potrivit căreia este solicitat să numească realizările anului 2018, Kovacs aminteşte şi de  realizările altora adică de şoseaua de centură a Careiului , nespecificând  cine este iniţiatorul, realizatorul şi finanţatorul acestei mult aşteptate inverstitii. Cu niciun cuvant nu specifică faptul că investiţia a fost un cadou primit de către municipiul Carei din partea Ministerului Transporturilor prin Compania Natională de drumuri.

Exprimarea neutră lasă loc  de interpretare pentru cei care nu sunt bine informaţi si care se lasă păcăliţi de exprimarea de tip tătuc a celui mai cunoscut  datornic al Careiului.

Niciun cuvânt în interviu despre învăţământul profesional avantajos de tip DUAL Exclusiv în limba maghiară într-un oraş din România, adică Carei,  în cadrul şcolilor construite de statul român!

Nici în evenimentele culturale amintite pentru perioada următoare nu apar niciunde românii. Referirile sunt strict la cele ale maghiarilor deşi interviul este luat primarului Kovacs şi nu preşedintelui UDMR Carei Kovacs Jeno.

Priviţi pagina UDMR Carei unde apare ca adresă poştală şi electronică cea a Primăriei Carei precum şi numere de  telefon de la Primărie. Adresa reală a sediului UDMR renovat din banii careienilor, de la bugetul local, este str.Kolcsey Ferenc nr.2.

Pentru cei bine informaţi interviul nu este  o surpriză. Fariseismul de care dă dovadă  poate fi brevetat. Unul este discursul său pentru românii neinformaţi şi altul pentru vorbitorii de limbă maghiară.

Dacă este  ,,de înţeles,,  refuzul primarului Kovacs Jeno care aşteaptă vizita lui Viktor Orban de  amplasare a plăcilor oficiale cu tricolor pe sediul Primăriei Carei,  de neînţeles  este lipsa de reacţie a autorităţilor statului român care pierde teren şi prestanţă la Carei.

Pentru restabilirea caracterului oficial al limbii române pe plăcile şi monumentele din Carei s-a implicat Dan Tanasă care a impus prin instanţele de judecată  normalitatea într-un stat de drept.

http://www.buletindecarei.ro/2018/10/deci-se-poate-primaria-carei-revine-si-respecta-caracterul-oficial-al-limbii-romane.html

Daniela Ciută

 

comentarii

de eugeniu la 7 ianuarie 2019 - 19:46

Românii din localitatea unde este el primar? :)) dar el nu este primarul Romanilor, prin tot ceea ce a facut si face ne arata destul de clar pe cine slujeste si de ce ofteaza noaptea :)) din pacate pt el, aia nu-l considera de-al lor :))

de poet carei city 2019 la 11 ianuarie 2019 - 21:53

sa ne bucuram,cu biserici si supermario markete sa ne laudam,pe prim ministru sa asteptam,investitorii straini sa ne alergam,cati a vrut sa vina,sa creeze locuri de munca,dar terenurile au fost ocupate,totusi asta este o mare performante,ca avem un carei city dezvoltate,cu stil europeana.

de Buletin de Carei la 11 ianuarie 2019 - 22:09

De fapt avem nevoie de locuri de munca si de aer curat nu de poluare…europeana.

de Adi la 12 ianuarie 2019 - 00:00

Vine Orban iar Kovacs ii da raportul!

de Closca la 12 ianuarie 2019 - 00:10

Adica el asteapta mai degraba pe unul strain decat pe cineva din tara.
Sclavul ungurilor si a intereselor

de andras la 12 ianuarie 2019 - 13:25

rusine ca primeria face neintelegere intre oamenii de la carei!

Lasati un comentariu