Piața Agroalimentară Carei sau Bâlciul deșertăciunilor

• publicat la: 22 ianuarie 2019
Piața Agroalimentară Carei sau Bâlciul deșertăciunilor

Piața Agroalimentară Carei a fost debranșată de la alimentarea cu apă curentă până la plata tuturor datoriilor pe care le are către  societatea furnizoare de apă , Apaserv SA, în condițiile în care comercianții au plătit aceste servicii.

Hala de lactate, magazinele de pâine, aprozarele, plăcintăriile și alte spații comerciale au rămas fără apă curentă de mai multe zile. În aceste condiții Direcția de Sănătate Publică dorește închiderea Pieței agroalimentare.

Cum de s-a ajuns în această situație de neimaginat  pentru orice careian? Avem un oraș mic  unde datornicii sunt puțini și …știuți.  Careienii sunt buni gospodari și contribuabili onești dar excepțiile întăresc regula. Nu toți cei veniți în Carei reușesc să țină pasul cu  comportamentul civilizat  de aici și mai uită să își plătească la timp datoriile.

Ce ne facem însă când e vorba de închiderea unei Piețe alimentare pentru că furnizorul de apă curentă nu a fost plătit pentru serviciul său?

Piața Agroalimentară Carei este cea mai mare piață  de acest gen din zonă. Aici își desfac produsele toți micii producători locali și cei din satele înconjurătoare. Hala de lactate este luată cu asalt în fiecare luni și vineri de cei care apreciază brânza și smântâna de casă, laptele de vacă sau de capră precum și brânza de burduf sau telemea.

Există mai multe spații comerciale unde brutarii locali aduc pâine de casă și alte produse de panificație. Închiderea pieței alimentare careiene va afecta atât producătorii locali cât și cumpărătorii. Impactul social nu va fi de neglijat.

Având în vedere data de la care provin facturile neachitate, mai 2016, nu se poate spune că este o situație apărută din neant și rezolvarea cere timp. Toți cei din conducerea orașului aveau cunoștință despre aceste facturi neplătite și totuși nu au intervenit pentru o rezolvare. ..eșalonată a situației critice la ora actuală. Ori nu au capacitatea ori au alte interese.

Cel care va fi afectat va fi tot careianul de rând, indiferent că este cumpărător sau comerciant. Pentru multe familii de pensionari  era mai mult decât important acel venit rezultat în urma vânzării unor ouă de casă, a unor morcovi din grădină, cartofi, pătrunjel  sau a sâmburilor de nucă și a bucăților de dovleac de copt. Alții  aduceau la piață tăiței de casă sau varză murată la butoi. Pe lângă pensia niciodată suficientă, venitul din vânzările din piață făcea posibilă asigurarea unui confort sporit în gospodărie. Pentru vânzătorii  cu spații comerciale este pusă  sub semnul întrebării singura lor sursă de venit.

În istoria Careiului, că tot vrea primarul compendiu de istorie locală, nu s-a mai pomenit ca Piața alimentară să se închidă pe motiv de datorii la agentul de furnizare  de apă!  Pentru ce plătim specialiști la Primăria Carei dacă de atâția ani nu au luat măsuri pentru remedierea situației? Unicul acționar al societății SC Piețe-parcări SRL este Consiliul Local Carei iar acesta NU a fost informat despre situația gravă privind datoriile. Execuția bugetară de la Piață e magnifică prin lipsa ei.

În timp ce  furnizarea apei  este sistată de  mai mult de o săptămână la PIAȚA agroalimentară Carei, primarul Kovacs  se vrea credibil pe sticlă vorbind despre politica românească.  Tot pe banii careienilor, ai careienilor care nu vor mai putea cumpăra o perioadă produse din gospodăriile concetățenilor lor  sau ai celor care au plătit pentru un serviciu( furnizare apă curentă)  de care nu pot beneficia momentan.

Un Becky Sarp în variantă masculină care dă din coate pentru a urca pe scara socială nu face decât să-și dea cu stângu’-n dreptu’ și să facă dovada adevăratei sale putințe.

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de costel la 23 ianuarie 2019 - 22:25

nici despre pana de curent de revelionul de acum cativa ani nu a scris nimeni pana nu a tot scris buletinudecarei asaca si acum se vede pe cine plateste primaria si cine este pe barba lui. atat!

de anton la 24 ianuarie 2019 - 08:49

Prefectura,Politia,Procuratura…dorm? sau pregatesc batista pentru ascunderea pagubei?

de Poet Carei City la 24 ianuarie 2019 - 09:13

Pregatesc batista pentru ascunderea pagubei,dar totusi laudam ca Carei City vor deveni un stele in coltul Europei,Centrul de Complex(Str.Tireamului)trebuie construit,nu conteaza ca apa de la robinet din Piata fara circuit,sa ne bucuram,numai sa speram,modernizarile sa ne uitam.

de Buletin de Carei la 24 ianuarie 2019 - 09:28

Terenul pentru Centrul de pe Tireamului pe care Kovacs il vrea construit cu ajutor de la Viktor Orban a fost cumparat din banii careienilor pentru ca acolo sa se construiasca locuinte pentru tinerele familii.

Lasati un comentariu