Primăria Cluj-Napoca vs. Primăria Carei la capitolul atragere de fonduri din turism

• publicat la: 4 ianuarie 2019
Primăria Cluj-Napoca vs. Primăria Carei la capitolul  atragere de fonduri din turism

Primăria Cluj-Napoca introduce din acest an Taxa de turism pentru cei care vizitează orașul. Astfel, cazarea la hotel  va costa  cu 5 lei mai mult  indiferent de câte stele are unitatea. Se speră ca în acest fel să se strângă aproximativ 4 milioane de lei în fiecare an, bani care să fie  folosiți pentru promovarea şi reabilitarea atracțiilor turistice din oraș. Măsura este una des întâlnită în orice  oraș european dar nu numai.

La  Carei, unul dintre obiectivele turistice cele mai vizitate din județ , Castelul Karolyi administrat de Primăria Carei, are intrare liberă deși cheltuielile cu utilitățile nu sunt  deloc de neglijat și nici cele legate de întreținere. Din 2017 se putea percepe taxă de intrare la Castel dar conducerea Primăriei Carei a refuzat să o instituie.

Zilnic sosesc mai multe autocare cu vizitatori din Ungaria , câteodată din țară, pentru a vizita interiorul Castelului. În timp ce Primăria Cluj-Napoca găsește  metode noi pentru a atrage sume frumoase la buget de unde apoi se dezvoltă  turismul local, la Carei conducerea orașului este mai mult preocupată de înlăturarea plăcilor cu tricolor românesc de pe fațada clădirii Primăriei, de interzicerea de catarg cu drapel românesc pentru asociații culturale românești   sau de imprimarea pe pereții Sălii Festive din incinta Primăriei doar a unor figuri maghiare deși orașul este unul multicultural.

Nu e de mirare astfel că ritmul de dezvoltare precum si calitatea lucrărilor din orașele unde administratorii  se interesează de soarta întregii comunități sunt net superioare celor din Carei. Mult mai aproape de Carei sunt și municipiile Baia Mare și Oradea care au  parte de asemenea de administrare în folosul ÎNTREGII comunități.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu