Retrospectiva lunii ianuarie 2018 în Carei. Şedinţe săptămânale ale CL, tăieri de arbori, discriminare şi insulte în loc de argumente

• publicat la: 2 ianuarie 2019
Retrospectiva lunii ianuarie 2018 în Carei. Şedinţe săptămânale ale CL, tăieri de arbori, discriminare şi insulte în loc de argumente

Buletin de Carei, cea mai citită sursa de ştiri în limba română, ştiri reale şi documentate, vă prezintă o scurtă trecere în revistă a evenimentelor care au avut loc în luna ianuarie a anului trecut.

Ştirile prezentate cititorilor s-au confirmat întotdeauna chiar dacă prezentarea lor ne-a atras insulte  şi denigrări din partea angajaţilor de la cabinetul primarului sau a amicilor acestora.

Consiliul local Carei şi-a început activitatea în 2018 cu o şedinţă extraordinară încă din data de 8 ianuarie. Informaţia potrivită căreia  Radio Transilvania Carei nu a mai emis de la Carei s-a confirmat.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/radio-transilvania-nu-mai-emite-de-la-carei.html

S-a confirmat şi faptul că Spitalul municipal a avut  excedent de peste 2 milioane de lei iar acest excedent este folosit în ultimii ani pentru plata salariilor mai repede cu 2 săptămâni. Pe Ordinea de zi a şedinţei a fost trecut prima dată proiectul privind aprobarea excedentului bugetar de la Spitalul Municipal Carei şi abia apoi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli a unităţii spitaliceşti careiene din subordinea CL dar a fost corectat în cadrul şedinţei prin supunerea la vot a propunerii consilierului Ciută.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/salarii-de-peste-2500-de-euro-pentru-medicii-de-la-spitalul-municipal-carei-de-la-1-martie-cheltuieli-mai-mari-cu-peste-350-pentru-bunuri-si-servicii-materiale-de-curatenie.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/1-277-364-lei-pentru-medicamente-in-2017-la-spital-primarul-kovacsunii-tin-medicamente-si-in-dulap-dar-nu-pot-demonstra.html

Tot în luna ianuarie a avut loc ediţia a VIII-a a Cupei Futsal Carei.

În ianuarie 2018, pe lângă tăierile frecvente din Parcul  Carei,  a avut loc una dintre cele mai mari tragedii dendrologice. Un arbore ce putea fi încadrat ca monument al naturii pentru dimensiunile sale  neobişnuite la această specie a fost secerat de drujba nemiloasă a firmei consilierului judeţean ce deţine şi un ocol silvic. Este vorba despre Ulmus Glabra trecut pe panoul informativ de la intrarea în Parcul Dendrologic ca şi specie deosebită. Potrivit specialiştilor, un mc din această specie depăşeşete 10 mii de euro, fiind o raritate.

Tăierea a avut loc în timp ce era în vigoare un act oficial de Forţă Majoră care interzicea orice tăiere. Despre aceste realităţi nu a scris niciunul din angajaţii primarului  care insultă şi denigrează Buletin de Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/noi-taieri-de-arbori-in-jurul-castelului.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/taierile-continua-la-carei-lucrari-incredintate-unei-firme-din-tasnad.html

Potrivit directorului APM Satu Mare, doamna Elisabeta Bekessy, la Primăria Carei NU există încă Registrul pentru Spaţii Verzi aşa cum cere legea încă din anul 2009!

Nici destinaţia masei lemnoase rezultate în urma tăierilor nu a fost făcută publică de către Primăria Carei.

De Ziua Culturii Naţionale din 15 ianuarie au avut loc mai multe manifestări culturale printre care şi un spectacol  organizat de către direcţia de Cultură din cadrul Primnăriei Carei. Ca de obicei primarul Kovacs nu ia parte  manifestările Zilei Culturii Naţionale dar stă în primul rând la cele ale culturii maghiare.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/discriminare-dispret-un-primar-din-judetul-satu-mare-care-trateaza-diferit-locuitorii-orasului.html

O manifestare inedită a avut loc în data de 15 ianuarie în organizarea Asociaţiunii ASTRA Despărţământul Aurel coza Carei şi anume caravana poeziei eminesciene  ,,Primiţi ci Eminescu?,,

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/primiti-cu-eminescu-caravana-poeziei-eminesciene-la-carei.html

Profesorul Florin Turcu de la Liceul Teoretic Carei a fost ales în cursul acestei luni ca şi vicepreşedinte al Asociației Județene de Atletism Satu Mare.

Profesorul Florin Turcu de la Liceul Teoretic Carei este elevul renumitului profesor şi antrenor Ioan Mărneanu. Amândoi au o activitate susţinută, consecventă, de pe urma căreia răsar la Carei noi şi noi campioni şi vicecampioni naţionali.

Campion balcanic, Florin Turcu a avut satisfacţia de asista la cucerirea acestui titlu important şi de către un elev al său, Denis Ţicle. Denis Ţicle mai deţine  un titlu de Campion naţional la aruncare suliţei în 2015 şi  2 titluri de vicecampion tot la aruncare suliţei. Denis Ţicle este cel de-al treilea campion balcanic pe care îl dă Careiul.

Luna ianuarie 2018 este luna în care a fost făcută afirmaţia despre premierul Mihai Tudose că…,,mi  s-o părut un tip şmecheraş, tipic sudist,  cu glumiţele lui cu regele,  cu spânzurarea secuilor…,, la una din emisiunile postului ITV unde Kovacs este abonat mereu. Pentru această afirmaţie a fost sancţionat de către Consiliul Naţional al discriminării.

Comasarea celor mai mari unităţi şcolare din Carei a fost supusă dezbaterilor din Consiliul Local în luna ianuarie 2018. Potrivit datelor oficiale oferite de Primăria Carei, la Școala Gimnazială Nr.3 funcționează 29 de clase: 16 la secția română, având 430 de elevi, 13 la secția maghiară, având 271 de elevi.
La Liceul Teoretic funcționează 35 de clase: 16 la secția română, având 447 de elevi, 15 la secția maghiară, având 386 de elevi, iar patru la secția germană, cu 58 de elevi.

Manuel Chivari s-a calificat în semifinala Eurovision România din ianuarie 2018 an cu “Somebody To Love”, piesă compusă de Michael James Down și Will Taylor.

Eduard Santha din Carei s-a calificat în finala Eurovision România 2018.

Un incendiu de proporţii reduse a avut loc în 26 ianuarie 2018 la secţia de scaune a unei firme de pe strada Ecoului.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/incendiu-de-proportii-reduse-la-carei.html

În luna ianuarie 2018 Monumentul Ostaşului Român din Carei  a fost ţinut în beznă noaptea  pe lângă că este bine camuflat de o perdea de tuia înaltă de peste 9,5m.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/monumentul-ostasului-roman-din-carei-tinut-in-bezna.html

Pe pagina de Facebook a Primăriei Carei a apărut în luna ianuarie un anunţ pentru protejarea spaţiilor verzi dar tocmai cei care cer acest lucru sunt şi cei care nu respectă în totalitate cerinţele.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/ipocrizie-masuri-impotriva-distrugerii-spatiilor-verzi-la-carei-doar-pentru-unii.html

Luna ianuarie se încheie cu o nouă tăiere de răsunet a unui arbore falnic din Parcul Dendrologic, Pinus Nigra. Arborele a avut dublă ramificaţie astfel că masa lemnoasă a fost mult mai mare decât în cazul unuia obişnuit. nici destinaţia acestei mase lemnoase de valoare nu a fost adusă la cunoştinţa contribuabilului careian având în vedere că Parcul Dendrologic face parte din domeniul public.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/alo-garda-forestiera-garda-nationala-de-mediu-aveti-alergie-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/cine-raspunde-pentru-distrugerea-arborilor-din-parcul-dendrologic.html

După luna februarie 2018 în Parcul Dendrologic Carei nu au mai fost efectuate tăieri, nici măcar de întreţinere astfel că se văd cu ochiul liber mai mulţi copaci bonavi, scorburoţi, plini de ciuperci, unii în stare avansată de boală, un pericol pentru cei care trec în apropierea lor. Arborii sănătoşi şi  valorificabili au fost se pare ţinta celor răspunzători de tăierea lor.

Nici în ianuarie 2018 la Carei nu a existat patinoar, pe spaţiul alocat de obicei acestuia fiind depozitate mormane de moloz şi resturi de material lemnos.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/anul-trecut-patinoar-iar-acum-mormane-de-moloz-sub-lacat.html

Buletin de Carei

comentarii

de Erno la 2 ianuarie 2019 - 18:19

De ar durea prostia, dany draga, ai sta tot in spital, noroc pe tine ca nu doare, nu uita ismsbm te mai asteapta cu DRAG!

de caraianu la 2 ianuarie 2019 - 21:07

mare superare la voi ernike hihihihi ca nu aveti oameni ca la Buletinu! voi numa cu injuraturile stiti

de eugeniu la 7 ianuarie 2019 - 19:25

de nu ar exista Buletin de Carei draga Erno ce-ati mai calca voi in picioare si ati terfeli orice tine de valorile Romanesti, daca ajungi sa confunzi inteligenta cu prostia cum este cazul tau asta spune multe despre tine.Doare tare cand Buletin de Carei vine cu informatii reale sau documente si fotografii care reflecta adevarul pe care multi cetateni ai orasului se tem sa-l mai discute de frica „sa nu ma pun rau cu astia”???

Lasati un comentariu