Academie Agrară la Castelul din Carei organizată de Ministerul Agriculturii din Ungaria, Asociația Agricultorilor Maghiari din județ și ADR

• publicat la: 28 februarie 2019
Academie Agrară la Castelul din Carei organizată de Ministerul Agriculturii din Ungaria, Asociația Agricultorilor Maghiari din județ și ADR

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a participat azi, 28 februarie 2019, la deschiderea celei de-a doua ediții a Academiei Agrare (Agrár Akadémia), care s-a desfășurat în castelul Károlyi, se specifică pe pagina Primăriei Carei.  Primarul Kovacs le-a mulțumit organizatorilor că au ales castelul drept locație a evenimentului, accentuând faptul că cea mai performantă agricultură din județul Satu Mare se face în zona Careiului. De asemenea, primarul Kovacs i-a îndemnat pe fermieri să se asocieze pentru a putea desfășura nu numai activități de producție, ci și de depozitare, respectiv procesare.
La Academia Agrară, organizată de către Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană– SZATMÁR VIDÉKFEJLESZTÉSÉÉRT EGYESÜLET, persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, înființată anul trecut, Asociația Agricultorilor Maghiari din Județul Satu Mare, Consiliul Tineretului din Județul Satu Mare și Ministerul Agriculturii din Ungaria, au participat peste 250 de fermieri din județ.

Nu toți fermierii din zona Carei au fost prezenți, nu au știut despre eveniment, nu au fost invitați să participe.

Cei prezenți au ascultat pe rând alocuțiunile deputatului sătmărean Magyar Loránd, a președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a atașatului economic al Consulatului Ungariei de la Cluj,  Tegledi Andrea, a directorului Rețelei pentru Dezvoltare Economică din Europa Centrală, Skapinyecz Péter dar și a reprezentaților AFIR și  APIA Satu Mare. Despre beneficiile creării cooperativelor agricole și rolul important al GAL urilor a vorbit deputatul Magyar Loránd.


Spre deosebire de primarul Emil Boc,  Kovacs  Eugen sau Jeno s-a rușinat să poarte însemnele de primar la manifestarea de la Castelul Karolyi.

Pe când și o Asociație a Fermierilor Români dacă tot se practică agricultura pe criterii etnice?

Buletin de Carei

comentarii

de sandu la 1 martie 2019 - 11:21

astia sunt bolnavi cu totul!!!! fermierii romani nu plac la covaciu?

Lasati un comentariu